divendres, 17 d’abril del 2020

Un dia de tristor extrema




Un dia de tristor extrema. Ens ha deixat el fundador i director durant 50 anys de la nostra Coral. Amb ell hem participat en tots els aplecs corals i en totes les edicions de la Roda Coral que s’han fet al Bages i el Berguedà. La Coral Sant Esteve de Balsareny, sota el seu mestratge, no hi ha faltat mai. Iniciador dels 51 concerts de Sant Esteve que es celebren cada any a Balsareny conjuntament amb la Polifònica de Puig-reig, amb ell la Coral ha realitzat dos enregistraments discogràfics: "Balsareny, més de mil anys" i un recopilatori de l'extensa música de Mn. Riu.

Sacerdot, rector de Balsareny , fill adoptiu d'aquest poble, paleta, dibuixant, artista i músic, ens va saber inculcar l'afició i passió per la música, en especial la polifonia i la música coral. A tots els membres de la Coral ens va ensenyar a cantar i a afinar, fins que per motius d'edat en va deixar la direcció, sense desvincular-se’n mai, i assistint sempre a tots els concerts que la Coral ha fet sota la direcció de l'Olga Puigbò i d'en Marc Comabella. L'últim concert que ens va dirigir va ser a la passada festa major de Gaià el setembre del 2019, i l'última cançó que va, encara, dirigir va ser en el Concert de Sant Esteve, el 26 de desembre de l'any passat, amb la Polifònica de Puig-reig; concretament, va ser la popular i tradicional nadala Allà en un pessebre, de Speelman.


Balsareny plora el seu fill adoptiu, i la Coral el seu mestre i fundador. Sense ell res no serà el mateix. La Coral Sant Esteve de Balsareny i el moviment coral del Bages li estarem sempre més agraïts. Descansa en pau i que Déu et tingui en la Glòria, mestre i amic.     

Text i fotos: Coral Sant Esteve de Balsareny


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.