divendres, 3 d’abril del 2020

AstroAmics: amics de l’astronomia



El propòsit d’AstroAmics és establir lligams de contacte entre els aficionats a l’astronomia. La principal activitat són les sortides per observar els astres al telescopi. Ocasionalment fem tallers i xerrades, i col·laborem amb escoles i instituts per tal d'apropar l'astronomia a nens i joves. Els nostres actes sempre són gratuïts i oberts a tothom. Aquest és, de fet, un dels trets que més ens defineixen.

El club va néixer l’any 2010 de la mà d’en Jordi Medina, Ferran Gallego, Xavi Novell i Mónica González. Des del primer moment el creixement va ser constant, i actualment hi ha 288 persones inscrites com a membres, procedents de tot Catalunya. Bona part dels AstroAmics provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona, car la contaminació lumínica obliga als residents de la zona a cercar indrets d’observació allunyats de la gran ciutat. Solem fer les sortides a zones fosques i elevades del Berguedà i Solsonès, que són molt favorables per a l’observació astronòmica.

Dins del club trobem homes i dones de totes les edats i condicions. Alguns són aficionats que tot just s’estan iniciant (nosaltres els ensenyem i aconsellem), mentre que d’altres són persones amb una gran experiència, fins i tot a nivell semi-professional.

Molta de l’activitat que duem a terme és fa online, a través de xarxes socials: WhatsApp, Twitter, Facebook, Gmail..., que ens serveixen per informar, intercanviar coneixements, o comentar notícies d’interès. Tenim un equip de coordinació de 8 persones que organitza les activitats del club, essent Jordi Medina el coordinador general.

Per acabar volem felicitar efusivament el Cercle Cultural de Balsareny per aquests 500 números del butlletí Sarment. És un èxit admirable que cal agrair a la feina desinteressada de tota la gent que n’ha format part al llarg d’aquests anys.

Text i fotos: AstroAmics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.