Mapa històric del comerç de Balsareny

Mapa històric del comerç de Balsareny

Per Xavi Novell

L’objectiu d’aquest espai és fer un mapa amb tots els comerços que ha hagut a Balsareny.  L’autor demana la col·laboració de tothom per ajudar a completar-lo amb el màxim de fidelitat.

De moment hi ha uns 250 establiments categoritzats (vegeu-ne la llegenda a les imatges). Les icones de color verd corresponen a establiments que actualment estan en funcionament; les de color vermell es refereixen a comerços que ja no existeixen. La petita fitxa que hi ha a cada icona hauria d'incloure el nom de l'establiment, l'adreça (molt important per col·locar la icona al mapa), els anys d'activitat i una petita descripció que pot incloure des de la història i el nom del l'amo, fins a anècdotes o el que es cregui convenient. També s'hi pot incloure alguna imatge: fotografies, logotip, publicitat... I no oblideu que Vilafruns, Sant Esteve, la Rabeia i els barris de Navàs també pertanyen a Balsareny.

Podeu enviar els vostres suggeriments (sobretot, noms i adreces, però també altres dades i imatges si en teniu), i també les esmenes que calgui.

Moltes gràcies.

El mapa el podeu trobar clicant en aquest enllaç:
👇🏽👇🏽👇🏽5 comentaris:

 1. On hi va haver-hi la peixetaria Miralles carrer de la creu, abans hi havia cal canal. Botiga de comestibles, fruita i una mica de tot crec. No puc dir quins anys. Anys 40 i 50 segur.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies pel comentari. Hauríeu de signar-lo, si us plau.

   Elimina
 2. On hi ha el Dolç capritxet, als anys 60 i 70 ( no se si abans) hi havia una perfumeria. Nosaltres li deiem cala Leonor. No recordo si tenia cap altre nom.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Gràcies pel comentari. Hauríeu de signar-lo, si us plau.

   Elimina
 3. Al carrer Sant Domènec 3 hi havia hagut la farmàcia de Cal Catalan

  ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.