dijous, 16 d’abril del 2020

Escola Municipal de Música de Balsareny

Equip docent de l'Escola

En ocasió d’aquests 500 butlletins del Sarment publicats pel Cercle Cultural de Balsareny, és hora de celebrar la tasca feta fins ara i reflexionar sobre la significació que les entitats culturals tenen a la vida d’una població. 

Al centre de la cultura hi ha les arts, i les arts cal cultivar-les a tots els conreus. Fou així que l’any 1991, i en consonància als temps que corrien, dos professors de música i mossèn Joan Bajona (EPD) van presentar a l’Ajuntament un projecte d’Escola Municipal de Música. Aquell mateix any el ple de la corporació el va aprovar i a la tardor s’iniciaren les activitats al tercer pis de l’edifici que l’Ajuntament té a la plaça Ricard Viñas. 

D’aleshores ençà a l’Escola s’hi han educat musicalment diverses generacions de balsarenyencs/ques. Infants, nenes i nens, noies i nois i persones de totes les edats han pogut aprendre les beceroles de la música i a produir-la tocant un instrument. S’han integrat en formacions musicals diverses i han participat en actuacions i concerts. La integració de l’Escola a la vida del poble s’ha fet palesa amb múltiples activitats: concerts, sessions a la Llar d’Infants, recitals a la Residència d’Avis, article mensual per al Sarment i moltes altres. 

El 2012 ens vam traslladar al primer pis del mateix edifici i es milloraren les instal·lacions amb aules més adaptades, aula de percussió insonoritzada, estudi de gravació i altres. Tenim l’Escola en contínua evolució per respondre als reptes dels temps que entre tots anem vivint. Actualment oferim classes de llenguatge musical, violí, guitarra, piano, flauta, bateria, xilòfon, vibràfon, percussió corporal i veu; a més comptem amb quatre grups instrumentals, un grup de percussió corporal, dues corals infantils i una d’adults. 

Tenim un record emocionat per un dels nostres fundadors, mossèn Joan Bajona, a qui encara vam poder saludar el passat Nadal a la Residència d’Avis quan hi anàrem a actuar amb la nostra coral d’infants. 

Llarga vida al Sarment i a tota la vida cultural i social del poble de Balsareny. 

EMMB



Una classe de guitarra al vespre

La vitrina de Mossèn Joan, un llo c molt especial de l'escola. Hi ha guardat el fons documental del qual ens feu donació l'any 2013. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.