divendres, 10 d’abril del 2020

La Garsa


"Una cultura només és viva en la mesura que és conflictiva"
Manuel de Pedrolo

Durant l'estiu de 2013 i després d'una sèrie de trobades vam decidir muntar el col·lectiu La Garsa amb ganes de dinamitzar la vida cultural i social de Balsareny. Tots el integrants de La Garsa teníem ganes de "fer". Fer actes que potser no tenien cabuda en cap altra entitat. Fomentar l'autogestió. Fer activitats compromeses, amb una certa involucració política. Fer activisme.

Tot i ser una idea molt abstracta, l'estratègia a seguir estava molt clara dins dels nostres caps. Menys la situació legal. Per això vam trucar la porta del Cercle Cultural, ja que era l'entitat amb la qual més ens emmirallàvem, pel seu compromís amb el municipi, la cultura i la llibertat. El CCB ens va donar cobertura i vam començar a actuar sota el seu paraigua, sempre amb total llibertat i sense demanar cap explicació. Estem eternament agraïts per la confiança que ens van donar!

Solucionat aquest tema ens vam arremangar i començàrem a muntar actes: calçotades, visites al patrimoni, cinema al carrer, xerrades que anaven des de la defensa de la sanitat pública fins a la memòria històrica, l'acollida als integrants del Volt Oligotòxic, el festival de l'humor, el projecte Esgriolem! iniciat aquesta tardor... i tantes idees que han quedat al calaix però que tenim intenció de treure-les!

Dit això només ens queda tornar a agrair al CCB la seva predisposició i felicitar-los pels 500 números del seu butlletí, el Sarment. Aquests 500 mesos donen fe de la constància i fidelitat del CCB amb Balsareny.

Moltes felicitats cap als 1000!

La Garsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.