dimecres, 1 d’abril del 2020

Comunicat d’ARFAC


Segons ens informa a data 1 d'abril de 2020 el diari Ara: "Almenys 362 persones grans que viuen internes en residències a Catalunya han mort com a conseqüència del covid-19 des que va començar la crisi sanitària. Així ho ha confirmat el Govern, en la primera roda de premsa que ha fet el departament d'Afers Socials i Famílies des de l'arribada del virus. D'aquesta manera, del total de morts a Catalunya amb coronavirus pràcticament un 20% prové de residències.

En declaracions als mitjans, el secretari general d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, ha confirmat la xifra i també ha afegit que hi ha més de 3.000 professionals que treballen al sector de les residències aïllats per contagis (dels més de 75.000 que hi ha a Catalunya) i del més de mig miler de residents contagiats.
"

Davant aquestes dades esfereïdores, des de l'Associació de Residents, Familiars i Amics del Casal (ARFAC) volem transmetre un missatge d'empatia i de força per als nostres avis i àvies i per a les seves famílies, que no sols viuen amb aquest risc, sinó que, a més, ho han de fer, per precaució, des del distanciament dels seus éssers estimats, la qual cosa és molt dolorosa.

També volem expressar un absolut respecte i agraïment a totes les persones del Casal Verge de Montserrat, i a totes les que, des d'altres residències, tenen cura dels nostres avis i àvies en aquests moments tant difícils per a tothom; així com a l'Ajuntament de Balsareny, brigada municipal, personal de serveis socials..., que es preocupen pel benestar del nostre poble, especialment de les persones més vulnerables.

Restem oberts a col·laborar en qualsevol cosa que pugui ser del vostre ajut: com ara cosir mascaretes, participar en la neteja i desinfecció de la residència, o bé allò que considereu que us pugui ser d'ajut.

Molta força i una abraçada (virtual).

ARFAC (arfacbalsareny@gmail.com)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.