dissabte, 11 d’abril del 2020

Els Pastorets de Balsareny



Els Pastorets de Balsareny som els continuadors dels Pastorets que es van representar a la Colònia Soldevila de Balsareny des del 1948 fins al 2000, i que des del 2002 es representen a la sala polivalent municipal El Sindicat de Balsareny. Des del 2000 som una associació privada que té uns 200 socis. Tenim una secció de dansa: els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, amb seccions infantil i juvenil; i també un grup de Rapsodes dels Pastorets de Balsareny.

El primer president de l’associació va ser Mn. Joan Bajona i Pintó, que ara n’és president d’Honor; la presidència actual recau en la persona de Mercè Farràs i Manent. Al llarg dels anys, són moltíssimes les persones que han participat en les nostres activitats: membres de la junta, directors artístics i ajudants, actrius i actors de totes les edats, dansaires, escenògrafs, personal de tramoia, llum i so i efectes especials, disseny i gestió del vestuari, maquillatge, perruqueria, servei de bar, taquilles i acomodació, i col·laboradors i socis en general. Sense esmentar noms, davant la impossibilitat d’agrair individualment el seu suport a tothom qui ens hi ha ajudat i hi participa, direm tan sols que des de fa dues temporades el director artístic és Climent Ribera i Riera. Amb ell, i amb l’esforç i la il·lusió de tots plegats, l’entitat ha emprès  una renovació i modernització que crèiem necessària per fer front als reptes del futur: innovant-nos decididament per tal de continuar mantenint viva i digna al nostre poble aquesta tradició de més de setanta anys.

Les nostres activitats sempre han tingut molt ressò en el butlletí Sarment del Cercle Cultural de Balsareny, que ha divulgat les nostres notícies i s’ha fet portaveu de les nostres inquietuds. Ara, en ocasió d’haver arribat al seu número 500 després de 44 anys de tenaç i desinteressada constància, els volem felicitar i donar-los les gràcies per la seva magnífica feina. Que per molts anys pugueu seguir explicant fidelment la vida cultural i social de Balsareny, i que nosaltres en puguem continuar formant part.

Els Pastorets de Balsareny
Foto: Txus Garcia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.