dimarts, 21 de febrer del 2023

Antonio el Remendao, gresca i rialles

 
 
El dia 10 de febrer, divendres de la Festa dels Traginers d’enguany, el cantant i compositor Antonio Elías Borjas Moya, més conegut com a Antonio el Remendao, va salvar la nit —substituint el grup programat, Pelat i Pelut, que no va poder actuar per una indisposició— amb un concert que va omplir la Taverna de gresca i rialles. 


 
Només entrar per la porta et podies deixar portar per la rumba d'aquest músic, que, tal com ell descriu, prové d'arrels flamenques. Les seves influències provenen de la ràdio que s'escoltava a casa seva i ja admirava des de ben petit. Camarón de la Isla o los Chichos són la seva referència musical i que va poder començar a posar en pràctica als seus vint-i-cinc anys, moment que va començar la seva vida sobre l'escenari.


Amb aquestes ganes d’encomanar el món amb la música, va deixar de fantasiejar i va crear el grup musical Remendaos. Aquests el van conduir a compartir públic amb Estopa i amb altres artistes amb més nom com Melendi, Camela o La Pegatina, entre altres.

 
Sant Joan de Vilatorrada el reconeix com a artista perquè és el poble on l’Antonio va desenvolupar la seva carrera en grup i, a més a més, en solitari. Quinze anys després de les històries viscudes com a grup musical va decidir emprendre el seu camí de forma individual. Observa i la vida li ofereix aspectes quotidians, i d’allà va trobar la inspiració necessària per crear dos àlbums.

 
L'experiència de tots aquests anys previs li han servit i de molt. Va actuar en grans escenaris fora d'Espanya, com és el cas de Dublín, a Irlanda. L'ambient en el qual ha conviscut i crescut l’ha conduït al lloc on és ara. Entre mans té molts plans de futur, com el nou single que està a l'espera. Entre l'emoció i els nervis va confessar-me el nom del seu nou projecte, "Cambia".

 
El Remendao, juntament amb els altres músics que van actuar per Traginers, va ajudar a fer més àmplia i completa la Festa. 
 
Martina Junyent
Fotos: Martina Junyent / Alfred Selgas
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.