dimarts, 21 de febrer del 2023

Tempo: ‘La frontera inesperada’

 

Balsareny es retroba amb el Cicle d'espectacles familiars ‘Tempo’. El passat dia 5 de febrer la sala Sindicat va oferir-nos La frontera inesperada, de la companyia Dolçamar, un espectacle de teatre gestual, de dansa, clown, de teatre físic i d’objectes.
 
L'obra ens mostra en Gustav, un alquimista de contes que, dins el seu curiós laboratori, es dedica a barrejar una sèrie d'ingredients propis dels contes i a crear-ne històries.

 
Creador i alhora espectador de les seves obres, en Gustav, i el públic assistent, observen dos personatges dalt de l'escenari que s’acaben de conèixer i han d’aprendre a conviure. Són la Isidora, una teixidora que viu allí des de fa molt de temps, i l'Anastàsia, una nòmada que s’hi acaba d'instal·lar.

 
De seguida formen una bonica amistat, i així ens ho transmeten, amb somriures, abraçades, mirades de complicitat... Però també veiem els primers conflictes, motivats per la desconfiança i el mal humor, responsables de fer aparèixer una frontera infranquejable entre elles, la qual les separa i porta al límit les seves vides. Aquesta situació genera un patiment a en Gustav, que ha estat contemplant l' obra des del seu laboratori, i ha de fer el possible per corregir-ho.

 
La història ens ensenya que quan escoltem els sorolls de la vida en comptes dels nostres propis sentiments, poden sorgir fronteres, impediments que ens allunyen d'allò que realment estimem. La Frontera inesperada ens fa veure com el sentiment de l'amistat és capaç de superar molts obstacles.
 
Des de Sarment felicitem la companyia Dolçamar per aquest espectacle, i agraïm el tracte rebut per part de Mar Nicolàs, directora artística de l'obra, amb qui ens hem posat en contacte i qui ens fa arribar imatges de l’espectacle.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Dolçamar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.