dimecres, 22 de febrer del 2023

Carnaval Solidari

 

Com és costum, al llarg de la setmana abans de Carnaval, l'Institut Escola Guillem de Balsareny va començar a ambientar-se'n. Cada dia de la setmana, alumnes i professorat hi van participar amb diferents consignes: la manera de vestir —fent servir les millors gales—, anar a les aules en pijama, dur pentinats estrafolaris o amb la seva imatge més esportista.
 
També durant la setmana van anar preparant la disfressa per a la rua que es va fer divendres a la tarda: retallant una bossa de plàstic de color negre (que serviria com a capa), pintant una corbata de paper, uns escuts... Perquè aquest any l'institut escola es va convertir per uns instants en "Hogwards", l’acadèmia de mags de les històries de Harry Potter. Tot el centre es va disfressar amb pantalons foscos, samarreta o camisa blanca, corbata i una capa negra; uns escuts identificaven quins alumnes pertanyien a cada una de les quatre facultats: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw o Slytherin.
 
La idea de participar de la rua, que organitzava conjuntament l'AMPA i l'institut escola, amb aquest tipus de disfressa va fomentar la participació i la igualtat i va posar de manifest que la humilitat i la senzillesa pot fer lluir una engrescada cercavila que va recórrer alguns carrers del poble: carrer del Carrilet, carretera de Moià —a la Llar d'Infants s'hi afegiren els seus alumnes, disfressats del popular Mic del canal SX3— i carretera de Manresa fins arribar a la plaça de la Mel. 

Allí l'AMPA havia organitzat un any més el Carnaval Solidari. La sala Sindicat, amenitzada amb música, va oferir un berenar solidari en favor de la lluita contra el càncer infantil. L'acte va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Balsareny, i diferents persones i establiments locals, on es van dipositar unes guardioles per seguir recaptant diners durant uns dies i augmentar la xifra solidària recaptada, que serà entregada a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El carnaval també era visible en comerços i establiments, guarnits i lluint els seus espais, sempre al servei i a la vida del nostre poble. Felicitats i gràcies als organitzadors i a tots els participants i col·laboradors.

Jordi Vilanova
Fotos: Alfred Selgas / AMPA IE Guillem de Balsareny



















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.