divendres, 10 de febrer del 2023

Traginers 2023 - Galeria diversa

Festa dels Traginers 2023. Galeria d'imatges 


El traginer a l'escola

La Festa va començar amb els Traginers a l’Escola, el dijous 9 de febrer a les 3 de la tarda, a l’era del mas Martí. En dies previs, a l'escola, l'alumnat havia treballat la figura del traginer i el seu paper en la història i en la societat, i van demostrar que en sabien moltes coses.

Amb la presentació d'en Marc Rabeya i la presència de la Pubilla i l’Hereu de Balsareny, el Traginer d'Honor, Josep Sensada, va lliurar l'estendard a la banderera jove, Aran Sivill Pla, i a les seves cordonistes, Jana Lima Rubí i Valèria Martínez Galiot.

Tot seguit hi va haver una demostració practica de com es ferra un cavall; va anar a cura de Xesco Franquesa i Adrià Velasco. Per acabar, els menuts van poder fer una petita cavalcada i passejar en carro per l'entorn. S'ho van passar en gran.

Fotos: Alfred Selgas  













Concert de l'Escola de Música

Reportatge gràfic del tradicional Concert de Traginers a càrrec dels alumnes i professors de l'Escola de Música Mn. Joan Bajona, que va tenir lloc a la sala Sindicat el dijous, 9 de febrer, a les 5 de la tarda.

Fotos: A. Selgas 
















Jocs infantils 

Jocs gegants tradicionals de fusta per a tota la família, a la plaça de la Mel. Divendres 10 de febrer, al matí. 

Fotos: Alfred Selgas 









Joc de les Anelles 

Dissabte a la tarda, per als més menuts, passejades a cavall i en carro i 4el tradicional Joc de les Anelles.

Fotos: Alfred Selgas 




Correfoc infantil

Divendres al vespre, Correfoc infantil a càrrec de la colla Peta-Fluix, amb el Mussol Oriol, Batucada Shangó i Els Reis del So.

Fotos: Alfred Selgas 





Vermut amb l'Eugenio

Dissabte a migdia, a la Taverna, en Jordi Vilanova ens va fer riure molt amb les seves tirallongues d'acudits de l'Eugenio i del seu propi magí. 

Fotos: A. Selgas 






Concerts a la Taverna i al Sindicat

Concerts de Nervipunk i Morgan&Co (dijous), Antonio el Remendao (divendres), Atomic Leopards (dissabte) i Sergi Estella (diumenge), a la Taverna del Traginer. Al Sindicat, els de Sixtus i Arradio Rossita (divendres) i el de Strombers, Vizuri i DJ (dissabte). Cal dir que tots els concerts, tant a la Taverna com al Sindicat, van ser molt animats, amb gran èxit de públic. 

Fotos: Jordi Vilanova / Martina Junyent / Alfred Selgas / Gemma Orellana / Marina Serra / Dafne Molina 

Nervipunk



Morgan & Co


Antonio el Remendao








Sixtus




Arradio Rossita


Strombers 




Sergi Estella






Lliurament de premis de les curses 

Diumenge a la tarda, lliurament de premis als guanyadors de les curses. Dels dos ponis que van córrer, va guanyar el d'Aura Ponce, seguit del de Núria Junyent. En ases, amb vuit participants, va guanyar Arnau Mingo, seguit de Guillem Rabena i Joan Vilà; en mules, amb 10 participants, va guanyar Bruna Baranera, seguida de Laia Guitart i Alba Pujol; i en cavalls, amb 18 participants, va guanyar Adrià Orriols, seguit de Carles Picas i Jordi Bosoms. La corrua de joves participants és una mostra del bon planter que hi ha de traginers i de genets: la Festa té futur! 

Fotos: Alfred Selgas






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.