diumenge, 14 de juliol del 2024

Shopping Night: èxit de públic, poques parades

 
A primers de juliol va tenir lloc una nova edició de la Shopping Night, organitzada per l’Associació de Botiguers i Comerciants de Balsareny (ACBC) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Balsareny.
 
D’entrada, era previst de fer-la el dissabte dia 6, però la previsió d’una pluja intensa —previsió encertada: va caure un bon ruixat—, va aconsellar de canviar la festa a l’endemà, diumenge. En aquests temps de greu sequera, la pluja sempre és d’agrair, però ja se sap que mai plou al gust de tothom, i en aquest cas, el temps va obligar a modificar el calendari d’activitats sobre la marxa.
 
No hi fa res: el vespre del diumenge 7 de juliol, un dia assolellat i calorós, la Shopping Night es va poder celebrar amb tota normalitat. Per començar, hi va haver una sessió de zumba a càrrec de Montse Rodríguez, i a continuació, diversos tallers d’activitats infantils: de pintar cares, de fer bombolles de sabó, de manualitats i de globoflèxia; els menuts s’ho van passar en gran.
 
Tot el vespre hi va haver algunes parades d’establiments comercials del poble; això sí, molt poquetes, però val a dir que la qualitat de l’oferta dels que es van atrevir a portar el gènere al carrer va satisfer la demanda de la clientela. Hi havia la roba de MésQueModa i els llibres i vins de La Tempesta; més el servei gastronòmic de Carniseria Carmelo, Carns Capdevila, Les Carmanyoles i Pastisseria Bonals, que van acabar exhaurint totes les existències en un sopar a la fresca on es van aplegar més de 300 persones, animat per la música del DJ Marc Øbel: tot un èxit de participació popular.
 
Cal felicitar els organitzadors i col·laboradors, perquè aquestes festes d’estiu fan poble, i esperar a veure si en futures edicions els comerciants s’animen a posar més paradetes. De fet, si ens fixem només en les quatre últimes edicions, veiem que el 2021, incloent les parades alimentàries, hi van participar 9 establiments, i el 2022 van ser deu; però el 2023 ja no hi ha va haver cap parada de botigues, excepte les de menjar i beure, i per això van canviar el nom de la festa, que l’any passat es va dir Summer Night, amb música en viu.  Tanmateix, el públic n’agraeix la gresca i el sopar a l’aire lliure, que se suma als tradicionals sopars estiuencs de carrer, i s’hi apunta amb entusiasme. Per això sol ja val la pena de de mantenir viva la celebració, repensant-ne la forma si escau: perquè a la gent li agrada i s’ho passa prou bé.
 
Sarment
Fotos: Jordi Vilanova








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.