dilluns, 8 de juliol del 2024

Final de Curs de l’Escola de Teatre

 
Somni de Reis

El divendres dia 21 de juny, a les 7 de la tarda, va tenir lloc l’espectacle de fi de curs que, com cada any, organitza l’Escola Municipal de Teatre de Balsareny a la sala gran del Sindicat, al qual van assistir unes cent-cinquanta persones.
 
L’acte va consistir en tres actuacions de teatre, una per cada grup: els petits, els mitjans i els adults.
 
El grup dels petits va escenificar “Somni de Reis”, basat en l’obra Insomnis de la Companyia Teiatru de Manresa, amb adaptació d’Elisa Jorba, professora de l’escola. És un petit homenatge als amants dels llibres i una invitació a la lectura per a tots els que encara no han descobert que llegir és imaginar i imaginar és somniar. Les noies i nois de l’escola que van actuar van ser: Queralt Camprubí, Alba Zambrano, Aura Turu, Eric González, Oriol Quiñonero, Lia Pérez i Maria Vilanova. 

Desperta!
 
En segon lloc, el grup dels mitjans van presentar “Desperta!”, basada en l’obra del mateix títol de la Companyia Jordi del Rio, amb adaptació també d’Elisa Jorba. Es tracta de quatre històries diferents de creació pròpia, carregades d’humor i d’imaginació, que et fan “despertar” d’emoció o de riure. L’elenc que va interpretar-les estava format per Alícia Casas, Joan Codina, Laia Fàbregas, Clara Fornell, Jan Muñoz, Aran Sivill, Aran Suñé i Laia Victoria. 

Cabaret Bandarra
 
I, per acabar, va venir l’actuació dels adults, que van interpretar l’obra “Cabaret bandarra”, un espectacle de creació entre els alumnes i la professora. Es tracta d’un cabaret amb escenes d’humor de diferents estils, gestual, acudits, absurd, combinades amb escenes de text clàssic i text contemporani. Entre altres, hi havia escenes conegudes de grups com el Tricicle i del gran humorista Eugenio. Formen part d’aquest grup: Sandra Andreu, Carme Calderón, Maria Josep Cors, Eugeni Llagostera, Myriam Lozano i Nuri Valldeoriola.
 
No cal dir que l’actuació de tots ells va ser molt bona, que són molt bons actors i que esperem que continuïn així en el futur. En aquest espectacle, d’unes dues hores de durada, amb uns guions molt elaborats i unes interpretacions que no eren pas de cinc minutets precisament, sinó que eren força llargues però entretingudes, queden paleses les bones aptituds dels nostres actors i actrius. La majoria són del poble, però deu ser que l’escola té força prestigi, perquè també n’hi ha de fora, com de Navàs.
 
Elisa Jorba va agrair el suport del públic, familiars i amics, i va fer una crida a tots aquells que els faci gràcia fer d’actor o actriu, perquè s’inscriguin a l’escola per al curs vinent.
 
Text i fotos: Isidre Prat Obradors
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.