dimecres, 17 de juliol del 2024

‘Cor trencat’ i altres activitats a La Tempesta

 
Cor trencat
 
L’espai cultural La Tempesta continua oferint una variada programació d’activitats interessants. Així, el dia 20 de juny la novel·lista Marina Tena va presentar la seva novel·la Sucre, sobre la vida d’una noia diabètica; l’acte va acabar amb un taller i un berenar infantil.

Sucre
 
El 27 de juny, Pep Blay va presentar el seu llibre Cor Trencat. Mort i vida de Carles Sabater, junt amb la periodista i fotògrafa Marta Pich, tots dos coneixedors de Sabater i de la seva trajectòria personal i professional. Blay, tarragoní, escriptor, periodista musical i professor, va explicar extensament, durant gairebé una hora i mitja, com va conèixer Carles Sabater, l’ànima del grup Sau, i com va anar indagant en la seva vida amb la intenció de fer-ne un llibre. Cor Trencat ha significat complir un deute que tenia pendent amb l’amic perdut. El llibre es va publicar el febrer passat, justament quan feia 25 anys de la mort de Sabater, el 13 de febrer de 1999, després d’un concert de Sau a Vilafranca del Penedès. Com diu la contraportada del llibre, “era l’inici d’una gira que havia de servir per fer renéixer la banda, per superar una crisi creativa i unes tensions personals en la seva lluita cada cop més insostenible per continuar essent alhora una estrella de rock i de teatre.” Certament, Carles Sabater fou un dels ídols més estimats dels 90: tothom recorda la seva mítica cançó Boig per tu, i altres com El tren de mitja nit, Envia’m un àngel i És inútil continuar, o també el seu gran èxit al teatre, amb Els pirates.

La modista de Gràcia
 
El 4 de juliol, el gironellenc Marc Font, professor de català i d’anglès, llicenciat en traducció i interpretació i màster en lingüística, va  presentar la seva novel·la La modista de Gràcia. El va acompanyar la modista balsarenyenca M. Àngels Catalan, que va debatre amb l’autor detalls del llibre, tant tècnics sobre l’art de la confecció i l’ofici de les modistes, com literaris i històrics, ja que la trama, negra, del llibre reflecteix la vida de les diferents classes socials dels barris de Barcelona des dels anys 40 del segle passat, amb el rerefons del mal tracte i la discriminació de les dones, la injustícia derivada de les diferències socials, la solidaritat veïnal dels barris i la solitud de les persones grans.
 
El dia 11 la traductora Sònia Moya va presentar el llibre de poesia Ós, mama, sí? de la poeta gallega Maria Lado, traduït per la Sònia, que en va recitar alguns poemes; l’acompanyava el prestigiós poeta i novel·lista Xavier Mas Craviotto, de Navàs, que també va llegir poemes del llibre i els va comentar comparant-los amb textos d’altres autors, des de Josep Carner fins a Maggie O’Farrell, entre altres.
 
El 12 de juliol es va inaugurar l’exposició L’art de viure, amb artistes del taller inclusiu d’Ampans, que ja hi era des del 26 de juny i es podrà contemplar fins a finals d’agost; aquesta exposició substituïa l’anterior, I2, Iniciatives al quadrat, del pintor balsarenyenc Joan Flores, que hi va ser del 16 de maig fins al 20 de juny. El 13 hi va haver un concert a càrrec del grup de rock alternatiu bagenc Fulfilleds, amb molt de ritme, gresca i bon ambient.
 
I el dia 19 hi va haver una interessantíssima conferència sobre el Romànic restaurat al Prepirineu i a la Catalunya central, a càrrec de la balsarenyenca Violant Bonet, restauradora i conservadora de béns culturals. Després vindran les vacances, i el setembre ens retrobarem amb noves experiències de dinamització cultural.
 
Text: Isidre Prat Obradors
Fotos: La Tempesta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.