dijous, 4 de juliol del 2024

Orgull contra vandalisme

 

El divendres 28 de juny es va celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+. A Balsareny, el consistori va convocar una concentració a la plaça de l’Ajuntament amb el lema “Per un poble inclusiu i lliure d’LGBTI-fòbia”. A l’acte hi va assistir una trentena llarga de persones.
 

Després d’unes paraules de benvinguda de l’alcaldessa, Glòria Casaldàliga, la regidora Cristina Díaz va llegir la declaració institucional de la Generalitat per a la commemoració, reivindicant el dret fonamental de cada persona a ser qui és; el dret a l’educació sense cap mena d’assetjament escolar, i en què infants i adolescents aprenguin que totes les orientacions i identitats són igual de normals; el dret al treball sense haver d’amagar-se per no patir discriminació; i el dret a la integritat física i psicològica de totes les persones, que implica acabar amb discriminacions, prejudicis, violències i agressions. I va destacar que la reivindicació d’aquests drets no s’ha de limitar a un sol dia a l’any, sinó un exercici quotidià individual i col·lectiu a tots els pobles i ciutats, a fi que tothom hi pugui viure amb llibertat i dignitat i sense por, en un context de creixement de l’extrema dreta. I va demanar el compromís de tota la ciutadania de sentir com a pròpies aquestes reivindicacions, “perquè totes les persones som igual de diferents” i per fer del nostre país “un model de llibertat i un far d’esperança per a les comunitats LGBTI+ d’arreu del món”.

 
Seguidament ens van inaugurar els bancs de la plaça pintats amb els colors de l’arc de Sant Martí, com a símbol de l’orgull i inclusió de les persones LGBTI+.
 
Només tres dies després, el dilluns dia 1, l’Ajuntament va tornar a fer una convocatòria urgent de concentració contra l’onada de violència masclista que només en 24 hores havia segat la vida de quatre dones i dos menors. Desprès que l’alcaldessa, Gloria Casaldàliga, llegís un manifest de rebuig a l’esmentada violència, ella mateixa ens informava i condemnava l’acte vandàlic i feixista que hi havia hagut durant el cap de setmana al nostre poble: els bancs pintats per commemorar el dia de l’orgull LGBTI+ havien estat empastifats amb pintura de forma barroera.
 
Des del Cercle Cultural de Balsareny volem mostrar el nostre rebuig a tot tipus de violència i condemnem aquesta mena d’actes vandàlics, masclistes, feixistes, xenòfobs i intolerants, que dia rere dia perpetra l’extrema dreta. Ja n’hi ha prou!
 
Cercle Cultural de Balsareny
Fotos: Joan Prat  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.