dimecres, 22 de maig del 2024

TEMPO: ‘L’odissea del riure perdut’


 
El diumenge dia 5 de maig, el Cicle d’espectacles familiars Tempo ens va dur l’obra L’odissea del riure perdut, de la companyia  Teatre Mòbil, fundada a Manresa el 1984, quan Marcel Gros, Atilà Puig i Jordi Girabal deixen el grup de teatre de carrer El Setrill per produir els seus propis espectacles. Actualment està integrat per Jordi Girabal i Atilà Puig i aposta per l’humor dirigit a públic familiar inspirant-se en la tradició dels pallassos. 

 
Teatre Mòbil és membre fundador de TTP, associació de teatre professional per a tots els públics. Va ser escollit per assistir a la Setmana de Cultura Catalana que es va celebrar el 2007 a Frankfurt. El 2013 s’uneix a la plataforma professional internacional Scena Centre. Durant més de 35 anys de trajectòria professional, la companyia ha rebut diferents mencions, entre les quals cal destacar el premi Rialles; el premi de la Fundació Xarxa d’espectacles infantils i juvenils; i en dues ocasions el premi al millor espectacle a la Mostra d’Igualada.
 

L’odissea del riure perdut ens endinsa en el país imaginari de Bufilàndia, un indret alegre, agradable i on tothom somriu. Ara bé, fa uns quants dies que hi passa un fenomen estrany: han perdut el riure i, en conseqüència, res ja no funciona. El rei Pepet i el seu bufó inicien, doncs, l’odissea del riure, un viatge per tot el món per intentar trobar-lo amb l’ajuda de tot de personatges. Els dos actors faran dalt de l’escenari les mil i una per tal de retornar el riure a Bufilàndia, entre les rialles i els aplaudiments del públic. «Bufilàndia és un país que el tenim a la imaginació, però que tots portem a dins i que no hem de deixar perdre».
 
Jordi Vilanova
Fotos: SussiG / Eli Guasch /J.Vilanova


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.