dimecres, 1 de maig del 2024

Sant Jordi a La Tempesta

 
Des de la seva inauguració el passat 8 d’abril, la llibreria-cafeteria i espai cultural La Tempesta ha organitzat diverses activitats, centrades especialment entorn de la setmana de Sant Jordi i la Festa Major. Així, des del dia 11 d’abril fins a mitjans de maig, es presenta una exposició de pintures de l’artista manresà Marzo-Mart.
 
Pel que fa a les presentacions de llibres, el dia 19 l’autora manresana Cristina Massanés hi va presentar el seu llibre Marxarons. El dia 20, l’il·lustrador Joan Turu, resident a Balsareny, va presentar el llibre Sortint de la ratlla. I el dia 22, el premiat autor Martí Gironell, autor del text, i la surienca Coaner Codina, il·lustradora, presentaven el llibre infantil Un talp als Jocs Olímpics. I  el divendres 26 d’abril, hi va haver un concert del duet surienc La Trup-Duet, que va oferir un concert amb música variada. En tots els actes hi va haver força públic, cosa que sempre fa de bon destacar.
 
Entremig, el dimarts 23, diada de Sant Jordi, a més de la parada de llibres a l’interior i al carrer, hi va tenir lloc l’emissió en directe d’un programa de ràdio de l’emissora Ona Bages. Ona Bages - Ona Moianès és una cooperativa de ràdios locals del Bages i el Moianès, formada per professionals i col·laboradors, amb seu a Sallent, que ofereix notícies de totes dues comarques i programes de ràdio compartits entre les emissores municipals.
 
Durant tot el matí els locutors d’Ona Bages van tractar les notícies referents a la diada i ens van oferir entrevistes a alguns escriptors, així com a una representació dels alumnes d’ESO del nostre Institut Escola i algun dels seus professors, que ens van explicar els llibres que llegeixen i el projecte de lectura i documentació bibliogràfica del centre. Entremig hi hagueren també intervencions musicals en directe.
 
Al migdia, el programa Tot es mou, de TV3, va connectar en directe amb La Tempesta per entrevistar la seva propietària, Núria Gómez, que va donar a conèixer el seu projecte, que pretén ser un referent de la cultura a la Catalunya Central. Durant el matí, La Tempesta també va comptar amb els micròfons de Catalunya Ràdio, que van entrevistar a l’atzar algunes persones per copsar les seves impressions sobre aquest nou espai, opinar sobre la diada i comentar els llibres que volien comprar.
 
Isidre Prat Obradors
Fotos; Isidre Prat / La Tempesta 

Cristina Massanés

Martí Gironell - Coaner Codina

Joan Turu

Marzo-Mart





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.