dimecres, 22 de maig del 2024

Ara fa... 45 anys

 


ARA FA... 45 ANYS
 
Primer consistori democràtic després del franquisme
 
El 3 d’abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques després de 40 anys de franquisme. En el Sarment de maig d’aquell any (ara en fa 45), a l’editorial en publicàvem els resultats:
  • 7 regidors del grup Independents (Eugenio Barranco, Joan Soler, Jesús de Miguel, Esteve Diaz, Rafael Fernández, Josep Bonals i Esteve Bonals);
  • 3 regidors del PSC-PSOE (Concepció Planes, Gabriel Lozano i Jordi Planes); i
  • 1 regidor del PSUC (Ramon Jiménez).
També en el mateix número ens fèiem ressò de la proclamació del nou consistori amb aquesta nota:  
 
«El proppassat dia 19 d’abril, com tots ja sabeu, hi hagué la proclamació del nou Consistori que tots els balsarenyencs vam elegir el 3 d’abril i que ens regirà durant quatre anys.
 
»Fou un acte senzill i curt on assistiren una trentena de persones. Hi hagué com a persona convidada en Valentí Masplà, últim batlle de la democràcia, el qual va pronunciar unes breus paraules d’encoratjament al nou batlle i regidors. Aquí les transcrivim:
 
“Convidat en aquest acte tan important per a la vida municipal de Balsareny, en què ha pres possessió el primer Ajuntament d’elecció popular després de quaranta anys de dictadura franquista, com a alcalde que vaig ésser del darrer Ajuntament democràtic en temps de la República, em plau adherir-me a l’alegria popular, desitjant-vos, al mateix temps, tota mena d’encerts en l’administració i bon govern del nostre estimat poble de Balsareny, durant els quatre anys que ara comencen, ben convençut que prou ho mereix.”»
 
Selecció: Joan Prat
Foto: la Casa de la Vila als anys 1990 (arxiu Jordi Sarri)

 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.