dimecres, 1 de maig del 2024

Concurs literari i artístic de Sant Marc

FESTA MAJOR-7
 
 
Com ja és tradició, un any més es va dur a terme el Concurs Literari i Artístic de Sant Marc amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, l’Institut Escola Guillem de Balsareny  i la Biblioteca Pere Casaldàliga. Gràcies, bàsicament, a la participació de l’alumnat de l’Institut Escola, el nombre de treballs va ser ampli i calia una selecció curosa per tal d’afinar el veredicte. A part de l’alumnat, també hi van participar joves i adults de Balsareny mateix o d’alguna altra població, tal com estableixen les bases.
 
Enguany el jurat va estar format per representants de diferents àmbits culturals del poble: de l’Institut Escola Guillem de Balsareny, del Cercle Cultural de Balsareny, dels Pastorets de Balsareny, a més de la directora de la Biblioteca Pere Casaldàliga i un representant de l’Ajuntament. Una vegada constituït, el jurat va ser el responsable de seleccionar les obres i emetre el veredicte següent:
 
Educació Infantil de 3 a 6 anys:

P3: Primer premi: “El Marc i la Maria” de Júlia Fernández López; P4: Primer premi: “El Drac i St. Jordi” de Zoe Rabaneda Gil;
P5: Primer premi: “St. Jordi” de Daniel Sáez Morón;
Accèssit: Elna González Esteban.

Cicle Inicial:

Primer premi; “El Mussol” de Mireia Palouzie Sabio;
Accèssit: Íria Haro Rodríguez.

Cicle Mitjà:

Primer premi: “AEIG Guillem de Balsareny” de Biel Arpa Masplà;
Accèssit: “El lleopard”, de Lia Vera Viciana, Ani Pérez de los Santos i Mariia Terlych.

Cicle Superior:

Primer premi; “La Humanitat” de David de León Aguiló;
Accèssit: “El meu llibre”, de Fiorella Ponce Rodríguez.

Juvenil (12-18 anys):

Primer premi: “Si només ho hagués sabut”, de Xènia Artigas Cruz; Accèssit 1: “Més que un ball” d’Aran Sivill Pla;
Accèssit 2: “El nou sonet dels pagesos”, de Ian Castillo Manzano.

Adult (18-59 anys):

Primer premi: “Retorn a casa” de Vicenç Ambrós i Besa;
Accèssit: “Llum en la foscor”, de Laia Rodríguez Pulido.

Adult (+59 anys):

Primer premi: “Besos de panellet”. de Gerard López Molgosa. 

 
Aquest any el concurs va ser de poesia, i què millor que acompanyar la lectura dels guanyadors amb unes peces de piano? Així doncs, l’alumnat que practica aquest instrument a l’Escola de Música Mn. Joan Bajona, amb la seva professora. Berta Moreno, van interpretar les següents peces: “Cançó Tecles Negres”, per Anna Oliva; “Per a Elisa” i “Dansa de l’ós”, per Lia Vera; “Muntanyes del Canigó” i “La gata i el belitre”, per Maria Vilanova; “Pirates del Carib” i “Els Segadors”, per Biel Arpa; “Aram Sam Sam” i “Peasant Dance”, per Alba Zambrano; “Tema de Pokemon”, per Aran Sánchez; i “Pantera Rosa” i “Indiana Jones”, per Joan Codina.
 
Va ser un acte emotiu tant per als mateixos guanyadors i intèrprets al piano com per a les famílies que els van acompanyar, un acte aplaudit en el qual els premiats van rebre un obsequi de mans d’Ana Pérez, bibliotecària, i Vanesa Martínez, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament. Per acabar, l’alcaldessa, Glòria Casaldàliga, en nom del regidor de Cultura, Jordi Vilanova,  va adreçar unes paraules d’agraïment tant pels treballs presentats al concurs com per la col·laboració especial de l’Institut Escola, la Biblioteca i la Comissió de Cultura per fer possible  el Concurs Literari i Artístic de Sant Marc.
 
Text i fotos; Biblioteca Pere Casaldàliga
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.