dimecres, 1 de maig del 2024

Cafè Concert de Sant Marc

FESTA MAJOR-6
 

El dia de Sant Marc, i dins dels actes de la Festa Major d’enguany, a les 4 de la tarda, va tenir lloc, al Casino, el tradicional Cafè Concert de Sant Marc, a càrrec de la coneguda cobla-orquestra Rosaleda. 

Com cada any, va ser tot un èxit. Prop de les cent cinquanta persones que omplien la sala del bar de gom a gom van poder escoltar i aplaudir al màxim un repertori variat de peces musicals instrumentals.
 
El concert va començar amb la interpretació de dos fragments de sarsuela: “Fiel espada triunfadora” d’El Huésped del Sevillano (J. Guerrero) i “Los nardos” de Las Leandras (F. Alonso).  Tot seguit, el Vals número 2 de Dimitri Shostakovich; “La donna è mobile” de Rigoletto (G. Verdi) i l’obertura de Cançó d’amor i de guerra (R. Martínez Valls). Després, una selecció de música de casa nostra, amb la interpretació d’El cant del poble (J. M. de Sagarra – A. Vives) i quatre sardanes: La puntaire (J. Viladomat) És la moreneta (A. Carceller), L’Empordà (J. Maragall - E. Morera ) i La Santa Espina (A. Guimerà – E. Morera). El concert va finalitzar amb el típic vals-jota, concretament, un dels més coneguts: El batallador. (E. Massana).
 
Arran de la forta ovació del públic assistent, l’orquestra Rosaleda va afegir una nova peça al seu repertori: la sardana Girona m’enamora (R. Viladesau), que va ser cantada i aplaudida també pel públic. I ja, amb la gent cantant i dempeus, la cloenda va tenir lloc amb la interpretació d’un fragment d’El cant de la senyera (J. Maragall - L. Millet).
 
Text i fotos: Isidre Prat Obradors 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.