dimecres, 1 de maig del 2024

Concerts de Festa Major: Orquestra Maravella i La Reina del Pop

FESTA MAJOR-8

 
Orquestra Maravella
 
El dissabte dia 27 va tenir lloc, a les 6 de la tarda, un fantàstic concert a càrrec de la reconeguda orquestra internacional Maravella, dirigida per Juanjo Rocha. Entre els seus músics hi ha els cantants Imma Comadevall, Benjamí Felip, Meritxell Galán i Carles Mormeneo. La resta són tots músics solistes i multiinstrumentistes, per la qual cosa poden mostrar millor les seves virtuts i interpretar gran varietat de peces, fins i tot les que són força complicades.
 
En una sala del Sindicat, plena de gom a gom, la Maravella va fer la seva presentació acompanyada d’una projecció audiovisual en pantalla gran. Va començar la seva actuació amb un mix de tres sardanes: “Llevantina”, “Bona Festa” i, per commemorar el dia de la Mare de Déu de Montserrat, la sardana “És la Moreneta”.

 
Tot seguit va interpretar un fragment de “La bella i la bèstia” i una sardana instrumental a ritme de polca vuitcentista: “La matinera”, de Josep Serra; una meravellosa sardana on destaquen les dues tenores, i de la qual van repetir un fragment.
 
El concert va continuar amb el “Nessun dorma” de l’òpera Turandot de Puccini i després dues peces instrumentals amb el solista de mandolina, Joan Floris; en la segona, es van anar incorporant progressivament tots els altres músics.
 
La següent part del concert va estar dedicada a recordar la televisió d’anys enrere, amb les músiques de programes o sèries mítiques: “Dallas”; “Bonanza”; “Els Àngels de Charlie”; “El xou de Benny Hill”; “La família Addams”; “Vacances al mar”; “Flashdance”; “Els caçafantasmes”; “Fama”; “El xou dels teleñecos”; “Un, dos, tres” i “Els Picapedra”.
 
Tot seguit, la Maravella va interpretar, com a peça instrumental, un vals-jota, típic de Festa Major, que fou molt aplaudit. 


La darrera part del concert va estar dedicada a la música catalana, amb peces com “Boig per tu”; la sardana “Girona m’enamora”; “L’estaca”; “Amics per sempre”; “Coti x coti” de The Tyets; i “La Santa Espina”. Fou una interpretada com a homenatge al públic que fa que “aquest acte sigui irrepetible i que puguem veure un món millor a través de la música”, segons paraules del seu director.
 
Davant dels forts aplaudiments del públic que omplia la sala, l’orquestra Maravella va afegir dues peces més al seu repertori: “El brindis de La Traviata” de Verdi; i la coneguda “Marxa Radetzky” de Johann Strauss. L’acte va acabar amb una fotografia de conjunt, amb l’orquestra i tot el públic assistent, que després es pot veure a la web de l’Orquestra Maravella. 


 
A la nit, va tenir lloc un gran ball de Festa Major, a la mateixa sala del Sindicat, amb la mateixa Orquestra Maravella, amb molta assistència de públic també.
 
La Reina del Pop
 
Per altra banda, el mateix dissabte 27, a les 11 del vespre, tenia lloc, al pavelló municipal de Balsareny un concert amb el grup “La Reina del Pop”, una banda que fa tribut al mític grup “La Oreja de Van Gogh”, i que va interpretar les seves millors peces, com: “Rosas”, “20 de enero” i “Puedes contar conmigo”.


Durant més d’una hora i mitja, més de 500 persones van poder cantar i ballar al ritme de les cançons que va popularitzar Amaia Montero amb el seu grup a finals del segle passat. Entre el públic, hi va haver persones de totes les edats, tant les que havien cantat amb el grup en la seva època d’adolescència o de joventut com el jovent actual, que també ha rebut aquesta herència musical de les generacions que els han precedit.

 
A partir de la 1.30 de la nit, va continuar la gresca amb l’actuació de Sixtus, un grup que té molt bona acollida entre els joves. Finalment, la nit va acabar amb la música de DJ Morgan & Co, que es va allargar fins ben entrada la matinada de diumenge. Del servei de bar del pavelló, durant la vetllada de concerts, se’n van encarregar els membres de la Unió Esportiva Balsareny.
 
Text i fotos: Isidre Prat Obradors




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.