dijous, 30 de novembre del 2023

Respectant sensibilitats: topless a les piscines municipals

PUNTA DE BRAU
  
Som a la plenitud de la tardor i en aquesta ocasió no em cal matinar ni esperar el llustre del capvespre per posar-me davant de la màquina d’escriure. Una eina que no contamina i que em complau utilitzar-la amb la meva afició literària per omplir aquesta columna tot reflexionant amb vosaltres. Aprofitant la claror de la tarda, desde la finestra tot aixecant el cap del text, observo el vol d’un colom que salta de branca en branca del robust lladoner que tenim a casa, el qual m’esperona amb tota llibertat comentar la columna de la Cati Morell, “Teta”.
 
«Ja era hora. Tothom ja està d’acord que ja es pot fer topless a les piscines municipals i, per fi, cap ajuntament no podrà aprovar ordenances en contra, ja que prohibir-ho és una discriminació. Així es recull en la carta que la Generalitat va fer arribar als ajuntaments de tot Catalunya abans de l’estiu. Però ha estat a l’estiu, amb les piscines en marxa, quan la notícia s’ha fet viral. Després de sis anys de protestes, el col·lectiu Mugrons Lliures se n’ha sortit.
 
La normativa es va aprovar i va entrar en vigor fa tres anys, però fins ara no s’ha fet la comunicació als ajuntaments, que, al cap i a la fi, són els que ho han d’aplicar. En la mateixa comunicació, el govern de la Generalitat recull que prohibir l’alletament d’un infant a les piscines és un acte discriminatori. Està bé recordar-ho just enmig de la commemoració de la Setmana de la Lactància Materna. Mai no he pensat que cap mare s’hagi de sentir pressionada per alletar els seus fills amb la seva pròpia llet.» (Cati Morell, diari El Punt Avui, 4 agost 2023). La Cati afegeix: «Considero injustes algunes mirades en espais públics quan una dona està alimentant el seu fill. Potser hauríem d’aprendre a ser més tolerants.» Té raó: és un fet natural i necessari.
 
Benvinguda aquesta llei que ve a equiparar una llibertat per a totes les dones, i sense voler descobrir res de nou, deixeu-me recordar que els homes n’han fet sempre de topless. Perquè els homes també tenim tetes.
 
Josep Gudayol i Puig

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.