diumenge, 19 de novembre del 2023

Presentació de les Pràctiques Tecnològiques Col·laboratives dels alumnes de 3r d’ESO

 
El dimecres 16 de novembre de 2023, a les 20:30h del vespre, els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Escola Guillem de Balsareny van presentar davant de la comunitat de Balsareny la seva iniciativa de Pràctiques Tecnològiques Col·laboratives. El nostre col·laborador Ferran Gállego és el responsable de dur a terme l’activitat extraescolar de Tecnologia als alumnes des de fa anys, la qual anomenen Espai de Tecnologia.
 
Amb aquesta acció, el grup d’estudiants té l'objectiu d’aportar solucions tecnològiques innovadores a la nostra comunitat, treballant en diversos projectes com ara el desenvolupament d'aplicacions mòbils, pàgines web, disseny i impressió 3D, codis QR i xips NFC i fins i tot explorant les possibilitats de la Intel·ligència Artificial, sempre amb un enfocament pràctic i col·laboratiu. 

 
L’hora de l’inici de l’acte es va planificar per tal de poder atendre els comerços balsarenyencs, tot i que no n’hi va haver gaires que hi assistissin. La direcció de l’escola i mestres de secundària hi van ser presents, així com algunes entitats i membres de l’Ajuntament.
 
Uns quants dels alumnes, entre tots que van ser presents a l’escenari de la sala gran del Sindicat, van presentar molt professionalment l’objectiu del projecte, així com els avantatges que ofereix per a tothom: aquesta iniciativa proporciona no només una gran experiència educativa i professional als alumnes, sinó que també vol ser de profit donant servei a entitats i comerços locals. Treballant junts en projectes reals, els estudiants desenvoluparan habilitats pràctiques essencials, mentre el poble es beneficia de solucions tecnològiques innovadores i adaptades a les seves necessitats.

 
Finalment, van explicar que la iniciativa també serveix per recaptar ajuts per al viatge de fi de curs de 4t d’ESO. És per això que van deixar clar que els projectes es volen realitzar de manera gratuïta, però que qualsevol contribució o donació per ajudar-los a finançar el viatge serà molt valuosa per a ells.
 
Aquesta iniciativa tecnològica disposa de web (www.espaitecno.cat) on s’expliquen totes les solucions tecnològiques que ofereixen. També hi ha l’enllaç al formulari per a tots els interessats a col·laborar-hi, per tal qui ho desitgi presenti els projectes. Entre tots els presentats es farà una selecció dels que es puguin dur a terme.
 
L’acte va concloure amb un refrigeri amb entrepanets i refrescos per a tots els assistents, ofert per l’Ajuntament.
 
Sarment
Fotos: Jordi Selgas
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.