dimecres, 18 d’octubre del 2023

Tempo: ‘Rere l’ombra de Wendy i Peter Pan’

 
Moltes son les obres  i els espectacles inspirats en Peter Pan, Wendy, Campaneta i el Capità Garfi, personatges creats a principis del segle XX per l’escriptor escocès James Matthew Barrie. Peter Pan representa un nen preadolescent que no vol créixer i a qui no li agrada el món dels adults. Conegut com el “líder dels Nens Perduts”, és l’infant meravellós que un dia marxa volant per la finestra, fugint de ser adult i allunyant-se de les responsabilitats que s’imposen a mida que ets fas gran. L’autor va crear la premissa que els nadons, abans de néixer, són ocells i tenen ales. Unes ales, potser, indicadores de la capacitat que tenen els infants d’il·lusionar-se, crear, somiar i fer volar la imaginació; o qui sap si les ales simbolitzen la forma  lliure que tenen d’entendre la vida.

 
Entorn d’aquest univers, el dia 8 d’octubre el Cicle d’espectacles familiars Tempo ens va oferir l’espectacle Rere l’ombra de Wendy i Peter Pan, de la companyia Produccions Essencials. Es tracta d’una revisió i actualització del mite de J. M. Barrie: un espectacle immersiu i participatiu d’actors i ombres, que reflexiona sobre què vol dir fer-se gran i com podem crear un espai de joc i llibertat en el qual poder somiar i connectar amb el món imaginari del joc i la fantasia, i mirar d’entendre la societat actual i els seus valors. Què ha canviat? Som capaços de mantenir vius els personatges que J. M. Barrie va crear? Què passaria si un dia deixàvem de creure i de jugar?

 
La companyia ens transporta al món del Mai Més mitjançant un divertit viatge poètic  immersiu d'ombres, on en el públic interactua amb l'escena. L’espectacle és dirigit per Lindes Farré i creat i interpretat per Sergi Pons, amb escenografia d’Eudald Ferré i música i espai sonor de Josep Maria Baldomà. El magnífic treball de tots ells es fa evident en la seva posada en escena.
 
Felicitats a totes les persones que han participat i han  tornat a omplir de màgia la Sala Sindicat de Balsareny.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Produccions Essencials
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.