dilluns, 9 d’octubre del 2023

Una Setmana de la Gent Gran plena de continguts

 
 
Balsareny ha celebrat, entre els dies 1 i 7 d’octubre, una nova edició de la Setmana de la Gent Gran, organitzada per les regidories d’Acció Social i Cultura amb la col·laboració activa de diverses entitats i persones del poble.
 
Va començar el diumenge dia 1 amb una gran cercavila d’homenatge a les persones més grans del poble. Les dues colles geganteres locals, els Geganters de Balsareny i Els K+ Sonen, juntament amb els grups de Bastoners i Ball de la Faixa de l’Institut Escola Guillem de Balsareny, dirigits respectivament per Xavi Vall i Meritxell Mas, i els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, dirigits per Alba Fontanet, van anar des del domicili de la senyora Maria Dolors Jó, al carrer del Carrilet, fins al del senyor Antoni Sangüesa, a la carretera de Berga, per oferir-los les seves ballades d’honor; l’alcaldessa i l’Hereu de Balsareny els van oferir uns rams de flors.
 
Tot seguit, la cercavila es va traslladar fins a la plaça de la Mel, on van ballar novament tots els grups de la integraven. Prèviament, l’alcaldessa va fer un parlament recordant que aquest dia es complien sis anys de l’històric referèndum del Primer d’Octubre de 2017. després va fer esment que aquest dia es celebra també el Dia Internacional de les persones grans, que insta a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent  envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura. Va convidar els governs, entitats, associacions, institucions i a tothom a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se en el desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats
. Va fer un esment a les persones de més edat del poble homenatjades, amb un record especial a la senyora Antònia Rimbau, recentment traspassada als 103 anys. I va agrair la implicació del personal de l’Ajuntament, vigilants locals, protecció civil i brigada municipal, així com a les entitats locals per fer possible la participació de la cultura popular i tradicional de Balsareny en aquesta diada tant important. Després de les ballades, hi va haver un gran dinar de germanor a la sala Sindicat, seguit d’un ball amb Nazarí.
 
El dilluns dia 2, els professional del CAP de Balsareny van organitzar una Gimcana de Salut que va acabar amb un esmorzar saludable a la plaça de l’Església. A la tarda, a la Biblioteca Pere Casaldàliga, Ramon Soler va fer una conferència sobre “El tren de Manresa fins a Guardiola de Berguedà”, amb una exposició de fotografies de la Comissió de Memòria de Balsareny, que estaran exposades a la Biblioteca durant un temps.
 
Dimarts dia 3, al Casal Cívic, l’Associació Els Ametllers va organitzar un Quinto molt participat, amb regals per a les línies i bingos i coca i xocolata per a tothom. El dimecres dia 4, el Grup la Il·lusió de l’Associació Els Ametllers va presentar una nova edició del seu sempre espectacular Xou a la sala Sindicat. El dijous dia 5, l’Institut Escola Guillem de Balsareny va muntar una activitat intergeneracional de jocs a la plaça de la Mel. I el divendres dia 6, la treballadora social del CAP, Mercè Jubells, va fer una xerrada sobre el document d’últimes voluntats a la sala petita del Sindicat.
 
Finalment, el dissabte dia 7 el Centre Excursionista va organitzar al matí una caminada fins a Sobirana de Ferrans on es va celebrar el tradicional Aplec del Roser, amb missa a càrrec de Mn. Antoni Bonet i servei de microbús (vegeu-ne article a part). I a la tarda, al Sindicat, en els actes del 60è aniversari de la Coral Sant Esteve, la Polifònica de Puig-reig va presentar el seu concert “Essència Catalana” (vegeu-ne article a part). I així va culminar una setmana plena d’activitats per a la gent gran del nostre poble. Felicitem els organitzadors i a tothom qui hi ha col·laborat. 
 
Sarment
Fotos: Associació Ametllers, Alfred Selgas 




























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.