dilluns, 9 d’octubre del 2023

La Polifònica de Puig-reig al Sindicat

 
 
El dissabte 7 d’octubre, a les 8 del vespre, dins del programa de la Setmana de la Gent Gran, però també com un acte de celebració dels 60 anys de la Coral Sant Esteve (durant tot l’any organitzen actes commemoratius), va tenir lloc, a la sala gran del Sindicat, un gran concert coral a càrrec de la prestigiosa Polifònica de Puig-reig, dirigida per Emmanuel Niubò i acompanyada al piano per Josep M. Conangla.
 
El president de la Coral Sant Esteve, Josep Creus, va fer una breu presentació en què va destacar el fort lligam que sempre hi ha hagut entre les corals de Puig-reig i de Balsareny i va recordar les personalitats de Mn. Joan Bajona i de Ramon Noguera, fundadors de les dues agrupacions. Tot seguit va començar el concert, que va durar una hora i mitja i que va ser mereixedor, en moltes de les cançons, dels forts aplaudiments per part del públic assistent, unes 150 persones.
 
Entre el repertori, destacarem que van alternar unes peces de caire religiós, amb cançons catalanes, com sardanes; un medley de peces espirituals negres (Kumbayà, L’hora dels adeus...); fragments de sarsueles catalanes, sobretot de la més important, Cançó d’Amor i de Guerra; cançons internacionals, com Els sons del silenci , de Simon & Garfunkel, o el cor Va pensiero, de l’opera Nabucco, de Verdi; tres peces del musical més important fet a casa nostra, Mar i cel, de Guinovart: No estàs sola, Per què he plorat i l’Himne dels pirates; i finalment un medley de músiques de la factoria Disney (La Bella i la Bèstia, La Sireneta, Alí Babà, Mary Poppins, La Ventafocs...).
 
Davant de la forta ovació i la demanda del públic, la Polifònica va interpretar dues cançons més: primer, la sardana Mariona; després, van demanar als membres de la Coral Sant Esteve, la majoria presents a la sala, que pugessin a l’escenari per compartir una altra peça del repertori de totes dues corals: T’he mirat, que va dirigir Marc Comabella, director de la Coral Sant Esteve i membre de la Polifònica de Puig-reig. Va ser una interpretació molt emotiva, tant per part dels cantants com del públic que l’havia aclamat.

Per acabar, tots plegats, corals i públic, van cantar Els Segadors. El president Josep Creus va donar les gràcies a tots per l’assistència i va recordar que, seguint amb els actes del 60è aniversari de la Coral Sant Esteve, el diumenge 29 d’aquest mateix mes d’octubre, a les 7 de la tarda, també al Sindicat, tindrà lloc un altre concert, a càrrec del Cor de Cambra de la Federació d’Entitats Corals. 
 
Isidre Prat
Fotos: Jordi Vilanova




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.