dilluns, 9 d’octubre del 2023

Aplec del Roser a Balsareny

 
 
Aquest any, la celebració del dia de la mare de Déu del Roser, patrona de l’església de Sobirana de Ferrans, es va completar amb una caminada oberta a tothom, organitzada pel Centre Excursionista de Balsareny i inclosa també dins dels actes de la Setmana de la Gent Gran.
 
La caminada va tenir lloc el dissabte 7 d’octubre, el mateix dia de la Mare de Déu del Roser, i hi van participar una trentena de persones, entre elles, com a representació de l’Ajuntament, el tinent d’alcalde, Isidre Viu, i la regidora d’esports, Cristina Díaz.
 
Tot i que, a les 10 del matí, l’hora de l’inici, feia força bo per caminar, cap al migdia el temps es va anar fent molt calorós, una calor d’estiu en plena tardor; un dia en què, una vegada més, superàvem els 30º. El recorregut va ser d’uns 8 quilòmetres i va anar des de la plaça Onze de Setembre fins a Sobirana de Ferrans i tornada cap al poble.
 
L’anada, d’uns 5 quilòmetres, va transcórrer pel camí de Fucimanya i, després, travessant el torrent de la Font de la Roca, per un corriol enmig del bosc, sota la baga de Sobirana; en canvi, el camí de tornada, més curt, d’uns 3 quilòmetres, va transcórrer per la pista que, des de Sobirana, passa per la casa de la Teuleria, i després va repetir el trajecte d’anada però en sentit contrari.
 
Arribant a Sobirana de Ferrans, els caminants es van aplegar amb força més gent que hi va arribar amb cotxe o amb el servei de microbús posat, com cada any, per l’Ajuntament. Al migdia, a l’interior de l’església, va tenir lloc la tradicional missa, celebrada per Mn. Antoni Bonet, rector de Balsareny. A la sortida, hi va haver un piscolabis per a tots els assistents, més d’una setantena. Passada la una de la tarda, els que participaven a la caminada van continuar a peu el camí de tornada cap a Balsareny, mentre els altres ho van fer amb vehicles.
 
Isidre Prat Obradors
Fotos: I. Prat, G. Casaldàliga, A. Selgas, M. Andreu












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.