dimecres, 27 de setembre del 2023

Maria Josep Cors s’acomiada de la Biblioteca

 
 
El divendres dia 22 de setembre, a les 7 de la tarda, amb l’assistència d’una quarantena de persones, va tenir lloc, a la Biblioteca Municipal Pere Casaldàliga, un acte de comiat de la Maria Josep Cors com a bibliotecària, per jubilació. Entre els assistents, els seus familiars més propers; l’alcaldessa de Balsareny, Glòria Casaldàliga; el tinent d’alcalde, Isidre Viu; el regidor de Cultura, Jordi Vilanova; la regidora d’Ensenyament, Vanessa Martínez; i una bona representació dels usuaris i companys d’ella.

 
Va presentar l’acte l’Ana Pérez, la bibliotecària amb qui ha estat treballant els darrers set anys i mig. L’Ana li va agrair el treball que han estat fent conjuntament durant aquest temps i va animar la Maria Josep a continuar fent tasques pel poble, com les que ja ha fet, ja que és una apassionada de la història i el patrimoni local de Balsareny. Tot seguit, va intervenir la Conxita Planes, la primera persona que va treballar amb la Maria Josep quan va entrar a la Biblioteca. La Conxita la va felicitar per la seva trajectòria de treball a favor del poble i, així com va reviure moments viscuts amb ella, la va encoratjar també a fer, a partir d’ara, tot allò que li vingui de gust i que abans no podia fer.
 
A continuació va parlar la Maria Josep, que va manifestar la seva satisfacció per arribar a la jubilació, després de més de 40 anys de treball, sempre pel poble. Recordava que va començar l’any 1976, amb l’alcalde Josep Casaldàliga, i acaba ara, casualment i curiosament, amb la seva filla Glòria com a alcaldessa. Sempre treballant a Balsareny. Recordem que, en els seus inicis, va estar treballant també molts anys a la Llar Infantil Pare Coll.

 
Bona part del seu parlament, la Maria Josep, emocionada, el va dedicar als agraïments: a la seves companyes, tant de la Biblioteca com de la Llar Infantil; a  la seva família, present a l’acte; a les seves amigues, amb una menció especial a l’Àgueda Novell; als usuaris de la Biblioteca; a l’Ajuntament (que va organitzar l’acte conjuntament amb l’Ana), etc.

 
Seguidament, l’alcaldessa de Balsareny, Glòria Casaldàliga, va dedicar-li unes paraules d’agraïment tot i que havien coincidit molt poc amb aquest nou consistori (tres mesos) i li va regalar un bonic ram de flors. Acte seguit, la Roser Camprubí, usuària habitual de la Biblioteca, membre del Club de Lectura i molt amiga de la Maria Josep, li va recitar un bonic poema que havia escrit el seu pare, Joan Cors Vilaseca. 

 
Finalment, la Maria Josep va rebre uns regals de la seva família i també dels usuaris més habituals de la Biblioteca; així com els aplaudiments i abraçades de la seva gent. L’acte va acabar amb un petit refrigeri per als assistents.
 
Isidre Prat Obradors
Fotos: Ana Pérez i Isidre Prat
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.