dissabte, 16 de setembre del 2023

Tempo: ‘Welcome to my head’

 
 
La represa del cicle d’espectacles familiars Tempo el dia 3 de setembre ens va portar a la sala Sindicat l’espectacle “Welcome to my head” (benvinguts al meu cap), de la companyia Kerol.
 
En escena, un personatge trepidant al límit de l’esquizofrènia: lliure, creatiu, original, sarcàstic, ple d’humor… Així és Kerol. Especialitzat en malabars excèntrics, human-beatbox, ninjitsu i patinatge artístic; format a l’escola “el Timbal” de Barcelona i completant els estudis a diferents centres, entre els quals, l’Escola Superior d’Arts de Circ de Toulouse, ha treballat a Crazy Horse Paris, Cirque du Soleil i Palazzo Berlin, entre altres.


L’espectacle ha estat guardonat amb la medalla de plata del Festival Mondial du Cirque de Demain, de París, l’any 2011; la medalla d'or Daidogei World Cup Shizouka, del Japó, l’any 2018, i la medalla de plata d’aquest mateix festival japonès el 2017; i el premi especial del Moscow International Festival in Circus Arts, a Moscou, l’any 2017.

 
Aquesta nova edició del Tempo de seguida va aconseguir deixar embadalit un públic entregat, sorprès pel que estava veient i escoltant. L'espectacle arribava de la mà de la nostra dinamitzadora cultural Elisa Jorba, a qui agraïm la seva dedicació i professionalitat.

 
Així, Kerol ens va oferir jocs malabars, sons –tot ell és un munt  d’instruments—, vinils que servien per recrear l’inimaginable, melodies surrealistes, circ, patinatge artístic, afinació, color, música, connexió amb el públic, sons capaços d’interferir amb els objectes, molt d’humor i dansa... Un artista amb tota la extensió de la paraula.

 
A les acaballes de l’espectacle, i amb complicitat amb els assistents, Kerol ens explicà que durant les seves primeres etapes d’aprenentatge, quan es dirigia per primera vegada a l’escola de gimnàstica rítmica, se sentia nerviós, content, excitat, expectant... Però quan va arribar a la classe li van demanar què hi feia en aquella escola, argumentant que la gimnàstica rítimica era una pràctica de nenes. Sorprès i dolgut, en va marxar corrents. Per això, Kerol va demanar un reconeixement  per a totes les persones, que com ell, han estat víctimes de discriminació sexista, i va ser correspost amb forts aplaudiments. Ell no es va rendir! L’art no entén de gèneres.
 
Felicitats, Kerol! Moltíssimes gràcies per omplir d’art, de talent i de valors la nostra sala Sindicat.
 
Text: Jordi Vilanova 
Fotos: David Ruano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.