dimarts, 12 de setembre del 2023

La Coral Sant Esteve canta a Puig-reig


Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, el diumenge dia 10 de setembre, a la tarda, la nostra Coral Sant Esteve va participar en el 43è Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre, igual que ja ho havia fet en altres ocasions. Va ser la coral convidada d’enguany de les comarques centrals.
 
Es tractava del concert de cloenda del festival que havia començat el Passat 20 de juliol AMB el cor UST Singers de Filipines. Els concerts de setembre van començar el dia 8 amb l’actuació  de la Capella Sur de Nova York i el Coro de Cámara Vocal Leo de Cuba; i el dia 9 amb la Polifònica de Puig-reig i els Clari Cantores de Bèlgica. Com cada any, el darrer dia hi participaven totes les corals juntes, més la coral convidada, que enguany era la de Balsareny, en un acte que acostuma a omplir el pavelló gran de Puig-reig.
 
La Coral Sant Esteve va cantar en segon lloc, darrere dels amfitrions, la Polifònica de Puig-reig. Van interpretar unes peces que al nostre poble ja havíem tingut ocasió de gaudir: un popurri de cançons del grup ABBA i les havaneres Vestida de nit, de Càstor Pérez, i Plora, guitarra, de Josep Lluís Ortega Monasterio; aquesta última era la peça final del musical El cafè de la marina, amb David Trias com a solista.
 
Darrere d’ells, van cantar els grups de Bèlgica, de Nova York i de Cuba. Cal esmentar la gran qualitat de les interpretacions per part de totes les corals, el bon paper que va fer la Coral Sant Esteve i la destacada actuació de la coral cubana, que va ser molt ovacionada, no tan sols pel fet que van interpretar una sardana en català.
 
En la part final del concert, totes cinc corals van interpretar cinc peces de conjunt, dirigides per cadascun dels directors, i van acabar amb Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.
 
Isidre Prat
Foto: R.C. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.