dimecres, 12 d’abril del 2023

Gran concert del Cor Lerània

 
En el marc de les celebracions del 60è aniversari de la Coral Sant Esteve, el dia 2 d’abril de 2023 va actuar a l’església parroquial de Santa Maria de Balsareny un concert a càrrec del prestigiós Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera Perathoner, d’arrels familiars balsarenyenques; també un dels membres del cor, Lluís Sanllehy Codina, és nascut a Balsareny, on al llarg de molts anys ha format part de la Coral Sant Esteve i dels Pastorets.
 
El concert, precedit d’una interessant conferència introductòria, portava com a títol: Cantare del cuore ci fa bene, i incloïa dos cants espirituals de Mendelssohn, opus 115: Beati mortui i Periti Haute (1837); dos motets funeraris de Bach: Der Gerechte i Furchte dich nicht (1676); dos motets de Brahms, opus 29: Es ist das Heil uns kommen her i Schaffe in mir, Gott (1856-60); i diversos madrigals de Monteverdi: Ecco mormorar l’onde; T’amo, mia vita, i la Sestina del VI llibre de Madrigals (1614), amb Incenente spoglie; Ditelo voi; Dara la notte il sol; Ma te raccoglie; O chiome d’or; i Dunque amate reliquie. El públic que omplia l’església va aplaudir llargament l’excel·lent interpretació del Cor Lerània.
 
Aquesta agrupació coral barcelonina, fundada el 1995, destaca per la seva exigència tècnica i interpretativa i una expressió fresca, espontània i directa que permet que el públic visqui intensament la música. El Cor Lerània ha actuat en diverses ocasions a Balsareny; per exemple, a l’església parroquial l’abril de 2009 i el setembre de 2012, i al Castell de Balsareny el  juliol de 2018 (vegeu Sarment, juliol-agost 2018).
 
Text i foto: Alfred Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.