diumenge, 16 d’abril del 2023

Mn. Xavier Castelló i Baille

LA VEU DEL CAMPANAR 
 

El dia 17 de novembre de l’any passat, Mn. Xavier Castelló, prevere del nostre bisbat de Solsona, es va perdre a la mola del Santuari de Lord (Solsonès). Durant una setmana el van estar buscant sense trobar-lo. Des d’aleshores, estava desaparegut.

Mn. Xavier Castelló va néixer el dia 4 de maig de 1944 a Mollerussa i va ser ordenat prevere el dia 9 de setembre de 1973. Va estudiar a París durant un any i després un altre any a Madrid. L’any 1975 se’n va anar de missioner a l’Àfrica, a Togo. Es va incardinar al nostre bisbat de Solsona l’any 1980. Més tard va anar a l’Uruguai de missioner durant sis anys. Quan n’hi portava tres, el vaig suplir durant tres mesos per tal que pogués venir a veure la seva família, descansar i saludar amics i coneguts.
 
Va servir pastoralment les parròquies de Seana, Salipota a Súria, Súria, Equip solidari de Cervera, Bellpuig, Berga, Navàs i Balsareny on va estar de rector des de l’any 2011 fins l’any 2017. Els seus càrrecs foren Vicari episcopal i coordinador de la zona Urgell-Segarra, membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors. També fou rector consultor. Després es va incorporar a l’equip de Berga per passar l’any 2020 a residir al Seminari de Solsona.

A la catedral de Solsona es va celebrar una Eucaristia presidida pel nostre bisbe de Solsona per pregar per ell i el dia de la Missa Crismal, el 3 d’abril, també es va tenir present en la pregària dels capellans del bisbat.
 
El 19 de març d’enguany els Mossos d’Esquadra van comunicar que s’havia trobat un cos al pantà de la Llosa del Cavall que, molt probablement, correspon a Mn. Xavier Castelló.

Preguem perquè el Senyor l’hagi acollit i preguem també per la seva família.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.