dimecres, 18 de juliol del 2018

El Cor Lerània, un gran concert al Castell



En el marc del 39è Festival de Cant Coral de Catalunya Centre, el dimarts 17 de juliol al vespre va tenir lloc, al saló del Tinell del Castell de Balsareny, un concert a càrrec del prestigiós Cor Lerània, dirigit per Jordi Noguera Perathoner, fill d'una balsarenyenca; com també és de Balsareny, concretament de la Colònia Soldevila, un dels divuit cantants que formen el conjunt, el baix Lluís Sanllehy Codina. Aquesta agrupació coral, fundada el 1995, destaca per la seva exigència tècnica i interpretativa i l’expressió fresca, espontània i directa per tal de fer viure intensament la música al públic. El Cor ha actuat en dues ocasions a l’església parroquial de Balsareny: l’abril de 2009 i el setembre de 2012.


En un Tinell gòtic pràcticament ple, el Cor Lerània va oferir un programa excepcional de polifonia religiosa. L’acte va començar amb tres motets a cinc veus de les Sacrae Cantiones (1603) de Gesualdo da Venosa: O vos omnes, Tribulationem et dolorem i Ave dulcissima Maria; seguidament, tres Obres Sagrades de Fèlix Mendelssohn: Mitten wir im Leben sind (op. 23 : 3, a vuit veus, 1831-32), Am Neujahrstage i In der Passionszeit (op. 79 : 2 i 4, a vuit veus, 1844-46) i Warum toben die Hieden (op. 78 : 1, per a dos cors i vuit solistes, 1843). I finalment, dos motets de Johannes Brahms: Es ist das heil uns kommen her  i Aus dem 51 Psalm (op. 29: 1 i 2, 1856-60). En conjunt, una extraordinària exhibició de domini vocal que va provocar una llarga ovació del públic. En els bisos, van cantar el motet Locus iste (1869), d’Anton Brückner, i l’emotiu El cant dels ocells, que va cloure la magnífica actuació del grup. Felicitem el Cor Lerània per la qualitat del seu concert, i també felicitem els organitzadors per l’encert de la tria del conjunt vocal i de l’espai físic: esperem que en properes edicions del Festival el castell de Balsareny hi continuï participant.

Text i fotos: Sarment

Podeu trobar la programació del Festival en aquest enllaç: https://www.festivalcantcoralcentre.cat/  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.