dissabte, 15 d’abril del 2023

Tempo: ‘La mama dels arbres’

 
El cicle d'espectacles familiars Tempo, corresponent a l'edició del dia 2 d'abril, ens va oferir l'espectacle La mama dels arbres, de la companyia Fes-t'ho com vulguis. 
 
Es tracta d’una obra que ens apropa al feminisme, a la vida, al medi ambient i a la seva defensa. Està basada en l’activista ecologista i social Wangari Maathai, que fou la primera dona africana a rebre el Premi Nobel de la Pau, el 2004, per la seva contribució al desenvolupament sostenible, la democràcia i la pau.
 

Ens mostra una terra rica i fèrtil on les persones viuen en harmonia amb la natura, fins que la cobdícia d’altres humans farà malbé aquest equilibri i posarà en greu perill la seva riquesa natural. La petita Wangari i les dones dels poblats decideixen fer front al desastre amb un senzill gest: replantar d’arbres la seva terra. Una determinació colossal que les durà a plantar 30 milions d’arbres. 

 
És un espectacle de titelles inspirat en les nines de drap i les joguines de fusta. Una història plena d’emocions: empatia, resiliència, tristor, coratge i alegria; amb un clar missatge ecologista i d’empoderament femení, que ens convida a reflexionar sobre una situació que segueix atemptant, sense escrúpols, contra la humanitat i la vida mateixa.

 
Cal felicitar la companyia teatral per l'espectacle i agrair el seu missatge, tan necessari com important. I alhora, donar les gràcies a l'organització del Tempo per donar-nos, periòdicament, l'oportunitat de poder gaudir de molt bons espectacles. Ens retrobem en una propera edició!
 
Jordi Vilanova
Fotos: Fes-t’ho com vulguis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.