dimecres, 19 d’abril del 2023

Pere Casaldàliga i l’educació, amb Lourdes Jorge

COMISSIÓ PERE CASALDÀLIGA
 
 

El dia 13 d’abril al Casal Cívic vàrem poder gaudir de la presència de Lourdes Jorge, pedagoga brasilera, especialista  en educació popular i activista, que va conviure amb Pere Casaldàliga des de la infància.



La cinquantena de persones que hi vàrem assistir vam participar d’una entenedora xerrada sobre la influència que ha tingut en Pere Casaldàliga en l’educació transformadora duta a terme a la regió de São Félix.

 
Vam  poder viure l’emoció i la gratitud de la Lourdes pel fet de conèixer el poble natal, la família i els veïns de Pere Casaldàliga. Abans de la xerrada, la Lourdes va visitar l ‘Institut Escola Guillem de Balsareny, on es va trobar amb mestres i alumnes d’ESO que, entre altres activitats, han fet intercanvis amb joves de São Fèlix do Araguaia.

 
També ens va acompanyar Francisco Marques, conegut com a Chico dos Bonecos, professor i escriptor que a principis dels anys 80 es va incorporar a l’equip de Pastoral de la Prelatura de São Félix i va participar activament en l’educació de la regió a través dels jocs. Els assistents vam poder gaudir d’alguns d’aquests jocs.

 
Ens alegra poder  comptar, de tant en tant, al nostre poble amb la visita de persones tan properes al Pere, que ens ajuden a conèixer millor els seus valors i mantenir el seu llegat.
 
Comissió Pere Casaldàliga
Fotos: Alfred Selgas 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.