dimarts, 11 d’abril del 2023

El Marc i la Maria, a l’Alça’t de Sallent

 

La colla de Geganters i Grallers de Balsareny va participar un any més de l'Alça't, la festa dels Gegants i Nans de Sallent, que va omplir d'actes el cap de setmana del 24 al 26 de març.

 
Divendres i dissabte van tenir lloc la cercavila esbojarrada, el concert de gralles, la 2a trobada de Gegantons i elements infantils, la cercavila infantil, balls i berenar, entre altres actes. I diumenge al matí es va celebrar la XXXI Trobada de Gegants, en la qual van ser presents en Marc i la Maria  –fillols dels gegants Reis de Sallent– i les colles geganteres d'Artés, Avià, Cabrianes, Moià, Molins de Rei, Montmajor, Ripoll, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Joan de Vilatorrada i Tona; amb Solsona (com a convidats d'honor) i l'Antonyito, l'Enramada, el Maqui i Joana la Negra al costat dels amfitrions, la colla de Gegants i Nans de Sallent.

 
A partir de les 10 del matí, a la Torre del Gas era exposada tota la imatgeria que participaria de la cercavila, una part de la qual ja es podia haver vist durant la setmana a l'espai de la Fàbrica Vella.
 

A un quart de 12 del matí, algunes de les colles van mostrar els seus millors balls i coreografies, totes de gran elegància, i amb especial expectació pels gegants bojos de Solsona. Els gegants de Sallent van fer lluir el seu ball, donant alhora el tret de sortida a la cercavila. Pels carrers de Sallent, els nostres Cisco, Maria i Marc van ballar, girar i saltar amb molta alegria, junt amb la seva colla gegantera, i veïns de Balsareny que els acompanyaven en una mostra d'afecte, d'estima i de poble.

 
Moltes gràcies a tots ells, i enhorabona a colla de Gegants i Nans de Sallent per la seva qualitat organitzativa, capaç de posar en alça, un any més, la cultura popular. Ha estat un plaer haver-hi participat al costat de totes les colles convidades, i un honor representar Balsareny amb els seus gegants.
 
Jordi Vilanova
Fotos: Jordi Vilanova / Gegants i Nans de Sallent










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.