dilluns, 12 de desembre del 2022

Lluís Boixadera Rovira

OBITUARI 


 
A l’edat de 77 anys ens ha deixat Lluís Boixadera Rovira, secretari del Cercle Cultural de Balsareny des de 1993.
 
Nascut a Balsareny a cal Marcó l’any 1945, va estudiar sis anys al Seminari de Solsona i va treballar a l’empresa tèxtil Asbosa. Casat amb Montserrat Casaldàliga Soler, de cal Pastisseret, tots dos van regentar l’estanc familiar del carrer de la Creu. Van tenir tres fills: Anna, Mercè i Marc Boixadera Casaldàliga, i tres nets fins ara: Lia, Biel i Jan.
 
El Lluís va ser d’aquelles persones que, per sort, se’n troben algunes a cada poble, sempre disposades a col·laborar en totes les activitats que s’organitzen, sense buscar-hi mai protagonisme, però fent-hi una feina silenciosa i constant, imprescindible per a l’èxit de qualsevol empresa. Així, a part d’estar trenta anys fent una labor fonamental en la secretaria del CCB, va col·laborar al llarg de cinquanta anys amb els Pastorets, de primer a la Colònia Soldevila i després a la sala Sindicat de Balsareny; i va ser membre de la Coral Sant Esteve, amb la qual va participar en molts concerts i en les representacions de Balsareny més de mil anys (199o) i d’El retaule del flautista (1997); així com del Grup de Teatre La Lluerna (1968-1984), on va col·laborar en diverses obres; així com, l’any 2008, en la representació de l’obra de Molière El Tartuf, amb els Pastorets de Balsareny. També va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament (1990-91); col·laborador de múltiples activitats parroquials; incansable impulsor de trobades de companys d’estudis o de treball, i d’excursions per conèixer esglésies i monuments del territori; i cooperador perseverant en innombrables actes populars, festes i celebracions del poble, ja que no tenia mai un no per a ningú.
 
Al Cercle el trobarem molt a faltar. I a Balsareny serà recordat per la seva bonhomia i el seu tarannà generós, actiu, compromès i participatiu. Expressem el nostre condol a la seva família. Gràcies per tot, Lluís.
 
CCB
Foto: Arxiu família Boixadera Casaldàliga

3 comentaris:

  1. Moltes gràcies per aquestes paraules tan boniques.

    ResponElimina
  2. Bon dia.moltes gràcies per tant bonic resum de la seva vida.desde el cel, està content de la manera q serà recordat per amics i família.repeteixo, moltes gràcies.

    ResponElimina

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.