dimarts, 16 de gener del 2024

La nostra Parròquia de Balsareny

LA VEU DEL CAMPANAR
 

La nostra Parròquia de Balsareny
 
Aquest mes, a “La veu del campanar”, donem a conèixer els grups que tenim en la nostra parròquia, que té com a titular l’Assumpció de la Mare de Déu, festa que se celebra el 15 d’agost.
 
CONSELL PASTORAL: format per unes 10 persones en representació dels grups parroquials. Ens reunim normalment un cop cada 2 o 3 mesos i comentem la marxa de la parròquia en l’aspecte pastoral i d’altres punts d’interès. També té cura de l’economia, de les obres i de l’ornamentació de l’església.
 
Grup d’evangelització: compost per 5 persones. Porten a terme diferents propostes adreçades especialment a persones allunyades o indiferents. Es troben normalment una o dues vegades al trimestre tot organitzant xerrades, vetlles de pregària, sortides…
 
Càritas: grup de persones que atenen el rober parroquial i procuren ajudar persones i famílies necessitades de Balsareny fent algunes campanyes i diverses activitats adreçades a aquesta finalitat. Es fan algunes col·lectes per aconseguir recursos i es treballa en coordinació amb l’assistenta social de l’Ajuntament.
 
Vida Creixent: persones que formen part d’aquest moviment cristià de gent gran. Es troben el segon divendres de cada mes per comentar uns temes adients a la seva edat i situació i participen també a les trobades que es fan a nivell diocesà i interdiocesà. Els eixos són: amistat, espiritualitat i apostolat.
 
Mans Unides: col·laboren en aquest organisme que ajuda projectes i campanyes adreçades als països del Tercer món. Es fa una col·lecta anual el mes de febrer i també es fan campanyes de mentalització i de difusió.
 
Lectors: cristians que fan el servei de proclamar les lectures i llegir les pregàries en les celebracions litúrgiques, així com també unes introduccions a les mateixes per facilitar-ne una major comprensió.
 
Grup neteja: servei que fan algunes persones d’una forma voluntària un cop al mes per mantenir net el temple parroquial.
 
Capelles i fulls: servei de coordinar la distribució de les capelletes per les cases que ho sol·liciten i també de repartir els Fulls Diocesans i els Sarments per les llars cada setmana a aquelles persones o famílies que ho han demanat.
 
MES DE FEBRER
 
Divendres, 2: Candelera  A 2/4 d’11: benedicció de les candeles.
Diumenge, 4: Missa del Traginer a les 11 h.
Dimecres de cendra, 14: Trobada a Puig-reig de les 10 a les 13 h. amb els voluntaris de Càritas de la zona del Llobregat. És una trobada oberta a tothom amb la conferència: “L’amistat amb els pobres: un camí d’evangelització”.
 
Mn. Antoni Bonet i Trilla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.