dimecres, 10 de gener del 2024

Els Reis van portar la pluja

 

Els Reis de l’Orient no van fallar a la seva cita anual. El príncep Assuan va venir a recollir les cartes dels infants el dia 23 de desembre, i el vespre del 5 de gener Ses Majestats arribaven amb el seu seguici al nostre poble. La previsió ja advertia de pluja, tan esperada, desitjada i necessària en aquests temps de gran sequera que vivim; i per això tothom va comprendre que la tradicional cavalcada pels carrers del poble se suspengués (malgrat haver treballat de valent amb l’esperança de poder-la celebrar) i la comitiva es traslladés directament a la sala Sindicat, mentre un gran repic de campanes anunciava l’arribada al poble de la comitiva reial. 
 
Una munió de persones amb paraigües, fent cua sota la pluja, els esperava amb tota la il·lusió de la quitxalla, al so de la música de la colla Els K+ Sonen. Dins del recinte, l’alcaldessa Glòria Casaldàliga els va donar les claus del poble perquè els patges poguessin entrar a les cases i portar-hi joguines, i l'hereu, Jordi Comabella, els va oferir el pa i la sal com a mostra de benvinguda.
 
Els Reis hi van correspondre amb un discurs, en què van manifestar estar molt orgullosos de tots els nens i nenes de Balsareny. Van fer referència també a les noves tecnologies i a aquest món virtual que massa sovint ens allunya de la realitat. Una realitat en què avui encara té molt de sentit parlar de la Declaració Universal dels Drets Humans, en l’any del seu 75é aniversari. Els Reis, igual que ho havien fet l’any 1969, van reivindicar aquests Drets tan fonamentals com poc respectats, ja que són moltes les persones arreu del món que pateixen i moren impunement.
 
Així, després de desitjar que hi hagi pau a tots els racons de la terra, Melcior, Gaspar i Baltasar van seure als seus trons, des d’on van donar audiència als nens i nenes que els havien vingut a saludar, i es van interessar per si havien fet força bondat, tal com escau. Finalment, se’n van tornar cap a l’Orient, no pas sense prometre que l’any que ve tornarien.
 
Cal felicitar, com sempre i enguany encara molt més, els organitzadors, col·laboradors i voluntaris d’aquest acte tan esperat. Aquest any han tingut encara més feina, en haver de preparar les activitats previstes i també les alternatives que hi tenien a punt. Gràcies a tothom que fa possible cada any aquesta nit màgica i entranyable que il·lumina la mirada dels més menuts.
 
Sarment
Fotos: Jordi Vilanova












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.