dilluns, 11 de juliol del 2022

La veu del campanar: Temps d’estiu

LA VEU DEL CAMPANAR

 
1-Viu el diumenge. Al temps d’estiu, i de vacances per a molts, la vivència cristiana del diumenge no perd la seva essència. Déu no fa vacances, i el diumenge continua essent el dia del Senyor, dia que el Crist ressuscitat ens salva i ens porta a viure i a compartir l’alegria cristiana amb la gran família dels fills i filles de Déu. Aprofita per participar amb més calma a l’Eucaristia dominical ja que tens més temps lliure.
 
2-Viu la natura. Siguis on siguis, a la platja o a la muntanya, a la serralada o a la plana. Obre la teva mirada a la natura que t’envolta. Gaudeix dels altres, del sol, dels ocells, de l’aire, de les flors…, en definitiva, de la vida que Déu ha creat, i aprofita aquests moments per adorar i donar gràcies a Déu Creador que li ha donat tanta bellesa.
 
3-Viu la pregària. Estiu és el temps que ens dona grans dies o dies més llargs, per trobar, des de la serenor, temps per a Déu. Temps de diàleg amb Déu, d’oració, de pregària, per poder resar al Déu que ens habita, i per abraçar el món, amb més consciència, amb més llum, amb més força, amb més tendresa.
 
4-Viu la família. El temps d’estiu ens dona l’oportunitat de viure sense presses i gaudir de la família: de l’esposa i l’espòs, de la mare i del pare, de les filles i fills, de les àvies i avis, de les ties i els oncles… Dialoga, juga, gaudeix d’ells. Prega en família. I demana a Déu també que ajudi a guarir les ferides que puguin haver-hi, amb el propòsit de ser instruments de la seva pau i del seu amor.
 
5-Viu l’amistat. Des de l’escolta, la confiança, l’ajuda, el diàleg, l’enriquiment i el respecte a la dignitat dels altres, gaudeix de l’amistat, d’aquelles persones que són companys de camí a la vida i que alegren i conforten la vida personal. Aprofita per trobar temps i moments per fer trobada, per enfortir els llaços de l’amistat i de la fraternitat. Dona gràcies a Déu i pren consciència de la grandesa de la dignitat de tota persona humana que és imatge de Déu. Sense oblidar de conrear l’amistat amb Déu.


6-Viu la netedat de cor. Amb la proximitat a Déu, i des de l’oportunitat del temps que ens regala a l’estiu, amb dies més llargs, per retrobar-nos i ressituar-nos. Aprofita per desbrossar tota supèrbia, egoisme, hipocresia, mentida, cobdícia, mandra, enveja, crítica…, totes aquelles coses que embruten el nostre cor i no ens deixen viure amb puresa i netedat la nostra vida. Reconnectem la nostra brúixola al bon camí de Déu.
 
7-Viu la justícia. El mateix amor de Déu ens empeny a la lluita de la vida, la lluita de l’amor per als altres. Prendre consciència que formem part de la gran família de Déu, redescobrir la fraternitat universal. D’altres treballen perquè d’altres gaudeixin de vacances. Lluitar i pregar per vèncer les injustícies d’aquest món contra els drets de tota persona humana: des del respecte. El dret de la vida, amb tot el que comporta, de tota persona humana. Connecta’t a l’amor de Déu per viure el seu amor i la seva justícia envers els altres.
 
8-Viu la vida. La vida és el gran do de Déu. Sigues responsable. Tant si et quedes a casa com si viatges, no facis perillar la teva pròpia vida i evita el risc per a la vida dels altres.
 
9-Viu la solidaritat. L’amor no fa vacances. Viu la justícia des de l’amor, compartint amb aquelles persones que resten amb necessitats de les coses més bàsiques: menjar, casa, treball… Pensa en tots aquells que no tenen possibilitats de fer vacances, en aquells que els hi manca el pa de la cada dia. Sigues generós i agraït.
 
10-Viu el teu nom i la teva condició cristiana. Finalment, no t’avergonyeixis de ser i viure com a cristià. Falsejaries la teva identitat. Déu no es pren vacances per cercar tota persona humana. L’amor de Déu ens urgeix, i les vacances poden ser un temps excepcional per sortir a la seva trobada. A l’estiu continuem sent cristians i, a més, tenim una excel·lent oportunitat de ser-ho i demostrar-ho. BON ESTIU!!
 
 
Festa de l’Assumpció de Maria: Dilluns, 15 d’agost. Eucaristia a les 12 del migdia, amb la benedicció d’una imatge i la inauguració d’algunes millores.
 
Visita nocturna a l’església parroquial: Dissabte, 20 d’agost de les 9 a les 10 del vespre, amb la il·luminació dels sis vitralls i algunes explicacions. Visita oberta a tothom!
  
Mossèn Antoni Bonet  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.