dijous, 14 de juliol del 2022

El Marc i la Maria a Sant Julià de Cerdanyola

 

El passat dia 10 de juliol, de bon matí, tot carregant els gegants a la plaça de la Mel acompanyats per la bona olor que desprenien els elaborats de la pastisseria Bonals, i amb un infant saludant-nos des de la finestra amb El bonic conte d'en Marc i la Maria a les mans, la colla de Geganters i Grallers de Balsareny és preparava  per visitar Sant Julià de Cerdanyola, per celebrar la seva XIII trobada gegantera. Una dolça manera de començar la sortida, no us sembla?
 
Un cop allí, un bon esmorzar ens esperava per començar el dia amb forces; La gana ja la dúiem, potser esperonada per la flaire de la pastisseria. Un sol imponent anunciava la calorosa matinal que s'esdevindria, fet que no va impedir que els nostres gegants ballessin airosos pels carrers d’aquest poble de l'Alt Berguedà, al ritme de les gralles i tabals que feia sonar la nostra colla.
 
Visitàvem els gegants Galderic i Roseta, construïts l'any 1990 pel mestre constructor Manel Casserres. Són els gegants nous de Sant Julià de Cerdanyola: representen un matrimoni de segadors, i es van crear per substituir la parella anterior, construïda per veïns de la localitat l’any 1986.
 
Volem agrair el seu suport a totes les persones que ens han acompanyat en aquesta sortida estiuenca per portar el nostre traginer i la nostra pagesa a aquesta localitat de muntanya que ens ha tractat la mar de bé. Moltes gràcies, amics!
 
Text i fotos: Jordi Vilanova















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.