dimarts, 12 de juliol del 2022

Revetlla de Sant Joan

 
 
Un any més, per la revetlla de Sant Joan, el Centre Excursionista de Balsareny ens portà al poble la Flama del Canigó, que va encendre els foguerons i la foguera, que l'Ajuntament va repartir per diferents indrets del municipi: barri de Cal Nosa, parcs del carrer Travessera nord i centre, i al camp de futbol 7 del carrer de les Oliveres.
 
De fet, va sorprendre una mica que, ara que sembla que la societat ha après a coexistir amb certa normalitat amb el coronavirus, continués havent-hi diferents fogueres distribuïdes pel nucli urbà (el de cal Nosa té més sentit, per la llunyania física). I és que en algunes, l’assistència de públic va ser ben escassa.
 
Els gegants patrons de Balsareny, Marc i Maria, i els gegantons Joan i Mariona, amb les seves colles geganteres, van participar en les enceses amenitzant i acompanyant la comitiva, que era formada per entitats, veïns i representants de l'equip de govern de l'Ajuntament de Balsareny, així com membres de protecció civil, d'ADF, i sanitaris amb una ambulància, que vetllaven en tot moment per la seguretat del acte.
 
Les condicions meteorològiques, amb temperatures elevades per l'època de l'any, i la situació de sequera, amb gran risc d'incendis, van fer que les autoritats prenguessin mesures preventives restringint l'ús de la pirotècnia i prohibint-la quan no hi hagués control del seu destí, com és ara els coets i focs d'artifici. Per això, l'Ajuntament de Balsareny va suspendre el castell de focs que tenia previst.
 
Una vegada enceses i controlades totes les fogueres, la comitiva  es va dirigir a la plaça de la Mel, on l'Agrupament Escolta i Guia Guillem de Balsareny havia organitzat un sopar popular. Durant aquest ens van mostrar un vídeo resum del curs que deixaven enrere, en què Balsareny havia reprès l'escoltisme i la seva gran tasca al costat d'infants i joves.
 
L'agrupament va donar les gràcies de manera especial a les famílies i al Centre Instructiu i Recreatiu, per haver-los acollit i donat refugi durant el curs.
 
Les famílies allí presents, que contemplaven, algunes emocionades, l'audiovisual, van respondre amb un fort aplaudiment per aquest equip de Caps i Quel·les i la immensa feina que duen a terme,. Des de Sarment ens hi afegim, felicitant-los i encoratjant-los a seguir omplint Balsareny de vida i esperança.
 
Havent sopat, mentre infants i joves —i no tan joves— gaudien de la màgia dels petards, va ser l'hora de la música, amb el grup Raggatunning, que, tot i no aconseguir que gaires assistents s'aixequessin a ballar, va amenitzar la sobretaula fins a la mitjanit, quan va concloure la revetlla.
 
Malauradament, la tarda del dia 24 de juny es va produir un petit incendi d'uns 40-50 m2 en un pati del carrer Jacint Verdaguer, produït suposadament per uns petards. Els veïns van trucar al 112 i a l'ADF; tant aquests com els vigilants locals van arribar ràpidament, de manera que, quan van arribar els bombers, afortunadament el foc ja estava controlat.
 
Sarment
Fotos: Alfred Selgas






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.