dilluns, 4 de juliol del 2022

Concentració contra les morts a les fronteres

 
 
El divendres 1 de juliol, diverses entitats balsarenyenques van convocar una concentració en defensa dels drets humans i contra les morts a les fronteres, amb el lema “les vides negres importen”, responent a una iniciativa d’Irídia —centre de defensa dels drets humans— i d’altres col·lectius, que el mateix dia es van manifestar a diferents localitats catalanes. Al nostre poble hi van assistir prop de cinquanta persones, i s’hi va llegir un manifest unificat.
 
El manifest denunciava que el passat 24 de juny, a Melilla, un intent massiu de saltar les tanques frontereres va ser reprimit violentament per les forces de seguretat del Marroc, amb el resultat d’almenys 37 morts (enterrats de seguida a la ciutat de Nador, sense autòpsia ni identificació) i més de 300 persones hospitalitzades. També parlava dels migrants que van aconseguir travessar a la zona espanyola, on es van produir devolucions “en calent”, i on 133 persones, la majoria procedents del Txad i del Sudan, es troben recloses al CETI (centre d’estada temporal per a immigrants) de Melilla, esperant poder sol·licitar protecció internacional. El document al·ludia també al recent conveni entre els estats espanyol i marroquí sobre seguretat i delinqüència, que criminalitza les migracions, i a la intenció d’incloure les fronteres sud de Ceuta i Melilla sota la protecció de l’OTAN.
 
Membres del Cercle Cultural i diferents entitats que en formen part va participar en aquesta concentració; el CCB es referma en el seu compromís de sempre envers la defensa dels drets humans i, en aquest cas, en la denúncia del tracte inhumà i vexatori que reben els migrants quan intenten accedir a les fronteres europees. Són persones com nosaltres.
 
Text i fotos: Sarment



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.