dimecres, 11 de setembre del 2024

Tempo: ‘Planeta Trampolí’

 
El dia 1 de setembre dins els actes de la Setmana de la Joventut i en un horari excepcional, a les onze del matí, s’iniciava la nova temporada d’espectacles familiars Tempo amb l’espectacle Planeta Trampolí, de la companyia Back 2 Clàssics.
 
L’espectacle, gratuït, estava previst de fer-se a la plaça de la Mel, però la previsió de pluja va obligar a fer-lo a la sala gran del Sindicat, on un llit elàstic envoltat de cadires presidia la platea. De mica en mica les famílies van començar a ocupar els seus seients per contemplar un nou gran espectacle del cicle Tempo. 

 
Planeta Trampolí és interpretat per l’acròbata Àngel de Miguel Garcia, format en Circ a l’Escola de Circ Rogelio Rivel, al Centre Nacional de les Arts de Circ de Chalons-en-Champagne, en l’especialitat de trampolí; i com a gimnasta de trampolí al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. Àngel de Miguel és a més  cofundador de la companyia BotProject, que ha voltat  per tot Europa.

 
El llenguatge escènic de Planeta Trampolí es basa en el desenvolupament de la relació de l’artista amb el llit elàstic, no tan sols pel que fa a les acrobàcies, sinó també  abordant totes les seves possibilitats com a objecte mitjançant la seva abstracció i manipulació. Per integrar i controlar el so en escena utilitza el tocadiscos com a instrument musical, a més de diferents aparells que permeten manipular el ritme i el to partint de sons preexistents i de tot el que envolta la cultura del hip-hop. Back 2 Clàssics se serveix d’aquest llenguatge per escenificar un espectacle inspirat en la posada en escena de pioners del llit elàstic com George Nissen, Larry Griswold o Ernest Dillon, en què la simplicitat, la quotidianitat i la innocència son elements clau.

 
Planeta Trampolí, que amb molt d’encert ens va dur a Balsareny  la nostra dinamitzadora cultural Elisa Jorba, va captivar des del primer minut el públic, que ho va manifestar en forma de rialles, gestos de sorpresa i admiració i llargs aplaudiments durant tot l’espectacle. Una proposta on el llit elàstic pren vida pròpia entre les bogeries i acrobàcies del seu protagonista, el qual després de cada salt ens oferia “més emoció i més... de tot!” Un viatge al passat que enamora, ple d’humor, poesia, innocència, ritme i caramboles. L’enhorabona!
 
Jordi Vilanova
Fotos: Back 2 Clàssics

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.