dimarts, 10 de setembre del 2024

I Torneig d’Estiu de Futbol Sala

ARA FA ... 43 ANYS
I Torneig d’Estiu de Futbol Sala 

Equip de Bar Sport (1983): drets, S.Peix, P.Peix, Querol, Craviotto, Soldevila; ajupits, Valero, Carrasco, Sevillano, Campos.

 
Aquest any n’ha fet 43 de l’organització del primer torneig de Futbol Sala local. En el número 68 de Sarment (setembre de 1981), ens en fèiem ressò amb una nota signada per Jordi Ambròs:
 
«Per primera vegada s’ha organitzat un torneig de futbol sala amb caire competitiu. S’han constituït 8 equips locals amb un total de 80 participants (10 per equip). Alguns son esportistes en actiu, d’altres han estat jugadors de la U.D. Balsareny en altres temps; i d’altres son membres d’entitats locals i empreses. Tots s’han aplegat amb ànim de passar-se-la bé i, alhora, de fer esport.» 

Equip de Gossypium (1983): drets, Domingo, Juan, P.Serra, R.Selgas, L.López, P.Garcia; ajupits, D.Mora, Reyes, J.Expósito, F.Galiot, J.C.Sánchez, José.
 
En aquella primera edició hi participaren els equips següents: Escacs, Arreplegats, Handbol, Fripeix, La Rabeia, Club Natació, La Caixa i Auto Escola Font. El torneig va agafar una gran volada, i va ser sempre organitzat per una junta amb representants dels equips participants, que a partir del següents anys ja eren setze. Es va disputar (de primer, a la pista poliesportiva de l’antic camp de futbol, i des de 1986 al pavelló municipal) durant dinou anys sense interrupció, fins a l’any 2000, quan en el seu lloc es va disputar un torneig de futbol 7. I encara es va tornar organitzar els anys 2005-06.
 
El torneig era un gran esdeveniment per al jovent (i no tant jovent) del poble, que durant els mesos de juny i juliol omplien el pavelló tots els dissabtes. La llista d’equips que hi van arribar a participar durant aquestes dues dècades és molt llarga; però fem esment que foren campions Fripeix (que fou el primer campió), Denim’s, Snoopy, Construccions Serrano (tots tres equips, diversos anys) i també La Gates, Alubal, Fustes Jas i La Lluerna. 

Equip La Lluerna (1987): drets, J.Prat, P.Haro, X.Serra, C.Álvarez, A.Selgas, R.Carreté; ajupits, J.Neiro, A.Otero, J.Ponce, Q.Vilella.
 
En resum, una gran lliçó d’autoorganització d’una activitat que mobilitzava centenars de persones, totes del poble, entre participants, àrbitres, organitzadors i espectadors.
 
Selecció: Joan Prat 
Fotos: J. Craviotto, L. López, A. Selgas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.