dilluns, 16 de setembre del 2024

Balsareny celebra l’Onze de Setembre

 
 
Balsareny va celebrar la Diada Nacional de Catalunya amb un seguit d’actes que van començar el dissabte dia 8 amb el recital dels Rapsodes dels Pastorets i l’Escola de Música a la Biblioteca (vegeu article) i una cantada d’havaneres a càrrec del grup La Xarxa. 


El diumenge 8, a la piscina municipal hi va haver una matinal d’inflables aquàtics per als més menuts i un concert amb Dani i Juanjo. 


I a l’església del Castell de Balsareny es va celebrar la festa de la Mare de Déu del Castell amb una missa concelebrada pel rector de la parròquia, mossèn Antoni Bonet, i el que en va ser rector entre 2002 i 2009, mossèn Alfons Busto.

 
El dimecres dia onze, el grup local d’ERC i altres persones van fer la tradicional hissada de l’estelada al Serrat del Maurici, i a la tarda l’ANC local i altres balsarenyencs van traslladar-se en autocar a Barcelona per participar en la manifestació unitària de les entitats sobiranistes, aquest any descentralitzada en diverses ciutats. La de la Ciutat Comtal va anar des de l’Estació de França fins a l’Arc de Triomf. 

 
A les onze, a la plaça de l’Ajuntament es va fer l’acte institucional amb la lectura del manifest de l’Associació Catalana de Municipis, amb la participació de la Coral Sant Esteve, que va interpretar l’Oració a Sant Jordi i el Cant de la Senyera. 

 
I a la tarda, a la plaça de l’Església va tenir lloc la tradicional Sardinada popular, seguida a la plaça de l’Ajuntament amb un ball molt participat a cura del músic Joan Vilandeny.

 
Sarment
Fotos: Jordi Vilanova











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.