dijous, 27 de juny del 2024

Teresa Sallés, més llesta que la calor

 

L’any 2023, TV3 va enregistrar una sèrie de sis capítols, “Històries de la Primària”, dirigida per Pol Izquierdo,  que recollia experiències de la relació entre pacients i personal sanitari d’una quinzena de centres d’atenció primària de Catalunya, i les explicaven combinant hàbilment anècdotes simpàtiques i vivències més dramàtiques, totes amb un enorme rerefons d’humanitat. Entre els quinze centres escollits hi havia el CAP Navàs amb el consultori de Balsareny; i per tant, hi apareixien membres dels serveis mèdics i sanitaris d’aquest centre i pacients dels dos pobles. De Balsareny hi van participar, entre altres, la doctora Berta Ramis, la nonagenària Teresa Sallés Careta amb el seu caràcter optimista, i també l’Àgueda Novell Bulnes, que hi va tenir una lúcida i emotiva intervenció sobre la manera de fer front a una malaltia terminal. L’Àgueda va morir el 17 d’agost de 2023, mig any abans de l’estrena de la primera edició de la sèrie, que va ser al gener de 2024.
 
Aquest estiu, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha llançat una campanya de prevenció contra els efectes de la calor, amb el lema 'Més llesta que la calor', i ha escollit la Teresa Sallés com a personatge emblemàtic pel tremp i bon humor que va posar de manifest en la sèrie, i que ja es va utilitzar en espots televisius com a promoció dels diferents episodis.
 
Així, tant per televisió com a la premsa amb anuncis a pàgina sencera, i en cartelleres arreu de Catalunya, hom ha pogut veure aquest mes de juny el somriure de la Teresa aconsellant la gent per tal de conscienciar-nos sobre com prevenir els efectes de la calor: buscar si és possible espais climatitzats, aplicar-se protecció solar, tenir especial atenció amb els infants i amb les persones grans, beure aigua sovint encara que no es tingui set, i no sortir al carrer en hores de màxima calor; i quan calgui sortir, fer-ho portant roba lleugera i posant-se gorra o barret. En el vídeo promocional veiem la doctora Berta Ramis recordant amb la Teresa Sallés aquests conceptes bàsics, i la Teresa acomiadant-se dient “Em posaré el barret perquè no em toqui el sol. Apa, adéu, feu bondat!”. Farem cas dels seus consells.
 
Podeu veure l’espot en aquest enllaç, i els sis capítols de la sèrie aquí.
 
Sarment

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.