dimarts, 25 de juny del 2024

Tempo: ‘Hipstory’

 

El dia 2 de juny, el Cicle d’espectacles familiars Tempo tancava temporada amb una gran posada en escena de la mà de Brodas Bros, una companyia Internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana, nascuda a Barcelona l’any 2006. Formada per dues germanes i dos germans, la  companyia és pionera en portar els seus espectacles urbans a grans teatres nacionals. Guanyadors del Campionat de món SDK, l’Eurobattle 2012 i Justedebout Spain en nombroses ocasions, han estat nominats als premis Max com a millor elenc el 2017, i com a millor espectacle de carrer el 2018. Han treballat amb El Tricicle, Le Cirque du Soleil, Desigual, Chevrolel, TVE, Vodafone i Rafa Nadal, entre altres.
 
Vinguts directament d’Alemanya, on van participar com a finalistes del Juste Deboute, arriben a Balsareny per oferir-nos Hipstory, un espectacle lúdic i didàctic que, com seu títol indica, explica la història del hip-hop, tant de la dansa como de la música, des de 1960 fins a l’actualitat.
 
A través d’explicacions coreogràfiques i gags humorístics cinc ballarins i un músic mostren les diferències entre diversos estils, com ara el Popping, el Locking, el B-Boying… També ens parlen del Beatbox, del Scrath, de la música Funk (artistes com James Brown, Cool and The Gang…).

 
El públic va tenir una participació molt activa durant el show i en van gaudir moltíssim. Certament vam poder contemplar un companyia virtuosa en dansa de diferents estils musicals i unes persones dalt de l’escenari que transmetien molt més. Moltes gràcies i enhorabona!

Amb això, com hem dit, es tanca la temporada del Tempo. Gràcies també a tots els espectadors que al llarg d'aquesta temporada i de les anteriors han assistit a les representacions, i esperem retrobar-nos tots passat l'estiu amb energies renovades, i que hi hagi més públic que s'animi a venir. Potser de vegades no ens n'adonem, però és una gran sort per al nostre poble poder gaudir any rere any d'una programació estable de teatre per al públic infantil i juvenil, amb la presència de companyies molt professionals que presenten muntatges de gran qualitat. La millor manera de valorar aquest esforç és anant a veure els espectacles i aplaudir els artistes, els organitzadors i a tothom qui ho fa possible. Bones vacances! 
 
Jordi Vilanova
Fotos: Brodas Bros


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.