dimarts, 25 de juny del 2024

L’Ajuntament fa balanç del primer any de govern


El dimecres 12 de juny de 2024, a les 7 de la tarda, a la sala petita del Sindicat, l’equip de govern de l’Ajuntament de Balsareny va fer balanç del seu primer any de mandat. Els representants del consistori, format per la coalició dels grups municipals d’Endavant Balsareny i Esquerra Republicana de Catalunya, van dur a terme un acte de transparència davant dels veïns i veïnes de Balsareny.
 
L’acte es va estructurar en dues parts, una primera de presentació i explicació sobre el que s’ha fet i s’està actualment treballant per àrees, i una segona amb la presentació del PAM (pla d’actuació municipal), document que vol marcar la pauta i línies a seguir durant aquest mandat municipal.
 
La primera va començar amb la presentació de l’acte per part de l’alcaldessa Glòria Casaldàliga, amb l’explicació de les mancances generalitzades què l’equip es va trobar a l’inici de la legislatura (entre les quals, manca de personal en diverses àrees, manca d’ordenances municipals diverses i manca de contractes en vigor de diferents serveis). Posteriorment cada regidor, començant per Casaldàliga (regidora d’Acció social, gent gran, ocupació i cooperació; i de Feminisme i igualtat), va exposar el més rellevant del que s’ha fet fins ara i amb què s’està treballant. L’acte el van conduir els components de l’equip de govern. Després va seguir Isidre Viu (regidor de Convivència ciutadana; de Comerç, indústria i promoció econòmica; i de Barris i disseminats). Posteriorment va ser el torn d’Oriol Serra (regidor de Joventut i de Comunicació i noves tecnologies), seguit per Vanessa Martínez (regidora d’Educació i infància i de Gestió d’equipaments), Jordi Selgas (regidor d’Urbanisme, via pública i paisatge urbà i d’Habitatge) i Josep M. Soler Camps (regidor d’Hisenda i de Festes). Glòria Casaldàliga va parlar de la regidoria de Cultura i Patrimoni i turisme, per absència del regidor Jordi Vilanova, que va ser excusat per motius laborals, i finalment va acabar Cristina Díaz (regidora d’Esports, de Sanitat i de Salut Pública).
 

La segona part la va exposar Oriol Serra, qui va aprofitar per parlar de futur amb la presentació del PAM, pla estratègic de mandat en el qual l’equip de govern hi ha estat treballant aquests darrers mesos. El PAM és el full de ruta de l’Ajuntament en aquesta legislatura, i és un document elaborat amb el consens dels membres de l’equip de govern juntament amb treballadors/es i personal tècnic de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona. El PAM defineix els valors identificatius de l’equip de govern i els seus principals objectius estratègics amb accions rellevants: consolidar un ajuntament proper a la ciutadania, eficaç i transparent; treballar activament per la millora social i el benestar de les persones; transformar urbanísticament en un poble pensat per les persones, sostenible i confortable; fomentar el desenvolupament econòmic sostenible del municipi; i fomentar la cultura, història i patrimoni del municipi. Possiblement, el que més va sobtar els assistents va ser l’acció de traslladar el Consultori Local als baixos de la plaça de la Mel i l’elaboració del projecte de creació de la casa cultural local a la Casa Torrents per tal d’incloure-hi la nova Biblioteca, el centre d’interpretació dels Traginers, una sala d’exposicions i xerrades i el Centre de la Cultura per la Pau.
 
En acabar es va obrir un torn de preguntes a la ciutadania assistent.
 
Sarment
Fotos: Equip de Govern


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.