dimarts, 11 de juny del 2024

Imatges de Balsareny

 
Es tracta d’endevinar on correspon la present fotografia i si en podeu dir cinc cèntims. Com de costum, la fotografia pot ser d’un lloc del terme municipal de Balsareny, o bé d’un altre terme veí, però prop del nostre, i conegut pels balsarenyencs. Publicarem la resposta més endavant, en aquest mateix post.
 
Text i foto: Isidre Prat Obradors 

Solució a Imatges de Balsareny
 
Es tracta del cim del Garrofí, el pic més alt del terme d’Avinyó, de 617 metres d’altitud. És força a prop del nostre terme i molts balsarenyencs hi han pujat. Per arribar-hi, cal seguir la carretera que va a Avinyó, la BP-4313, fins al port de la Portella, entre els quilòmetres 33 i 34 , on cal trencar a la dreta i seguir per una pista forestal molt ampla durant 2,9 quilòmetres, on la pista es bifurca; cal agafar el camí de l’esquerra i seguir-lo només 100 metres, on trobarem un corriol ben marcat, a la nostra dreta, de només tres-cents metres, la major part en pujada, passats els quals assolirem el cim (queda davant del Serrat de la Pineda). Ubicació: 41.861259,1.93872.
 
Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. S’hi pot arribar amb cotxe fins al peu del corriol, o bé allargar la ruta a peu des de molts punts de l’entorn, en termes d’Avinyó, Sallent o Balsareny, per exemple. Des d’on hi ha molt desnivell és des de la fondalada on hi ha el nucli urbà d’Avinyó, que queda a l’est.
 
Des del cim s’albira una panoràmica fantàstica. A la foto hi podem veure una taula de metall que hi va col·locar el Centre Excursionista d’Avinyó, només fa 4 anys, amb motiu de la celebració del seu cinquantenari (1970-2020).  Al mig de la taula hi ha gravat el nom del centre i l’escut; el nom “Garrofí”, la seva altitud i les seves coordenades; així com una inscripció que diu “50 anys de cims”. Al llarg de tot el perímetre, està marcada l’orientació de molts dels cims que es poden veure de lluny al nostre entorn, tant dels Pirineus (la Tosa, el Puigmal...), com de la Serralada Transversal (el Puigsacalm) o de la Serralada Prelitoral (Montseny, La Mola, Montserrat).
 
Al cim, a dos metres de la taula, hi podem veure un pal que marca el punt més alt del turó. Al peu del pal hi ha una escultura senzilla semblant a un petit pessebre.
 
Isidre Prat Obradors
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per publicar el teu comentari és imprescindible que vagi signat amb nom i cognom(s) i població de residència. Moltes gràcies.